Voor leuke 40+ vrouwen met stijl
Wies Verbeek

Zo word je dus in een week een stuk jonger! Echt waar.

Wies kwam in een kliniek van haar dromen terecht en knapte er helemaal van op.Het is misschien een rare wens, maar wat me altijd al fantastisch heeft geleken is om eens een complete healthy-aging week te ondergaan. Dat in een kliniek een team van artsen en specialisten mij helemaal onderzoekt. Ni...

Wies Verbeek

Wies kwam in een kliniek van haar dromen terecht en knapte er helemaal van op.

Het is misschien een rare wens, maar wat me altijd al fantastisch heeft geleken is om eens een complete healthy-aging week te ondergaan. Dat in een kliniek een team van artsen en specialisten mij helemaal onderzoekt. Niet zoals in een centrum waar je een scan kan laten doen, maar gewoon door te kijken naar wat ik eet, hoe ik slaap, hoeveel ik weeg en beweeg, en te onderzoeken hoe het met mijn hormoon- en vitaminehuishouding staat. Puur om eens te checken of er iets is wat ik moet veranderen om zo fit mogelijk oud te worden. Ik dagdroom er regelmatig over hoe dat dan allemaal zou moeten. Wat blijkt nu? Zo’n kliniek bestaat echt! Precies zoals ik bedacht had. Eigenlijk nog beter en mooier.

Omdat ik als journalist gespecialiseerd ben in het onderwerp healthy-aging, werd ik uitgenodigd om 3 dagen een kijkje te nemen in SHA Wellness Clinic in Allicante. Nou, wat ik daar heb gezien en meegemaakt overtreft iedere gezondheidsdroom.  Drie dagen lang ben ik in de watten gelegd. Ik werd onderzocht door een arts, er werd gekeken naar mijn vetgehalte, spier- en botmassa, ik heb een gesprek gehad met een voedingsdeskundige (ik eet te veel zuivel) en een sportfysiotherapeut bestudeerde mijn spieren en conditie (mijn bilspieren zijn slap en bovenbeenspieren niet flexibel genoeg). Tussen de gesprekken door kreeg ik de ene wellness-behandeling na de andere; van massages en modderbaden tot facials en accupunctuur. Het eten dat ik gedurende de drie dagen kreeg, was volledig op mij afgestemd (ook nog 1,5 kilo afgevallen!).

Omdat ik er maar 3 dagen zat, en niet een officiële gast was, kon ik niet het gehele healthy- aging programma volgen. Wel heb ik uitgebreid de arts gesproken die het programma heeft samengesteld. Als je zo’n week volgt, wordt eerst je dna onderzocht, om te kijken hoe je ervoor staat maar ook om te zien of je wel hormoonsuppletie en andere behandelingen mag hebben. Verder wordt een bloedtest gedaan om de lengte van je telomeren te bepalen en te kijken hoe de hormoon- en vitaminewaarden zijn. Aan de hand van deze bloedtesten en lange vragenlijsten kan de healthy-aging arts zien hoe oud je lichamelijk bent en of dat klopt met je werkelijke leeftijd. Het programma is 360 graden, wat wil zeggen dat er naar het totaalbeeld wordt gekeken. Dus niet alleen naar hoe eet en beweegt maar ook hoe je je ontspant, slaapt en cognitief sterk bent; vergeet je veel of heb je moeite met focussen? De arts benadrukte nog even dat zo’n week slechts een shocktherapie is, na die tijd zal je de adviezen moeten blijven opvolgen anders heb je er niet veel aan.

Dat moet ook wel want het kost nogal wat. Wil je het healthy-aging programma van SHA volgen (er zijn ook andere programma’s zoals detoxen, afvallen, cognitieve training, beter slapen etc.) dan ben je al gauw 8000,- euro kwijt voor een week. Ja 8000,- minimaal! Maar allemachtig wat is het heerlijk. Complete aandacht voor jezelf en je gezondheid.

Ik weet wel wat ik als eerste ga doen als ik de staatsloterij win.

Informatie: SHA Wellnessclinic