Voor leuke 40+ vrouwen met stijl
Anita Willemars

Zó krijg je langere wimpers als je 50+ bent

Mooie lange wimpers laten je niet alleen jaren jonger lijken, ze laten ook je gezicht meer stralen. Gelukkig zijn er tegenwoordig allerhande foefjes om moeder natuur een beetje te helpen.Juist als je ouder wordt (lees: 50+), orden je wimpers korter, dunner en kleurlozer. Lange en dikke wimpers ge...

Anita Willemars

Mooie lange wimpers laten je niet alleen jaren jonger lijken, ze laten ook je gezicht meer stralen. Gelukkig zijn er tegenwoordig allerhande foefjes om moeder natuur een beetje te helpen.

Juist als je ouder wordt (lees: 50+), orden je wimpers korter, dunner en kleurlozer. Lange en dikke wimpers geven je gezicht een ‘open’ uitstraling.

Denk alleen maar even aan Bambi. Gelukkig zijn er inmiddels genoeg tips & trucs om je wimpers mooier, langer en voller te laten lijken.

1 Maak je wimpers altijd goed schoon voor het slapen gaan

Natuurlijk weet je dat je alle make-up moet verwijderen als je gaat slapen. Als je mascara laat zitten (al is het maar een beetje) en je wrijft in je ogen dan breken de wimperharen veel makkelijker af. Het is dus het beste om je wimpers met olie te reinigen.

Je hoeft dan geen druk te zetten, de mascara (en andere oogmake-up) smelt zo als het ware van je ogen. Je kunt eventueel ook babyolie gebruiken, al vind ik een echte ‘eye remover’ wel het fijnste.

Caudalie reinigingsolie € 16,50

2 Wimperserums werken echt!

Als je voor het slapen gaan een dunne lijn met wimperserum aanbrengt, dan heb je binnen 3 weken langere wimpers. Misschien past het ene merk iets beter bij je dan het andere, maar mijn wimpers worden echt langer. Ik heb verschillende wimperserums getest en ze werken echt allemaal!

Het is alleen wel een extra stap in je beautyroutine en het kost mij meer tijd om er elke avond aan te denken dan om het dunne laagje op te brengen. Verwacht niet te snel resultaat, want de wimpers groeien langzaam, dus geef jezelf 2 a 3 weken de tijd om het resultaat te ervaren.

Revitalash € 87,50 (steun je direct Pink Ribbon mee in de strijd tegen borstkanker).

3 Krul je wimpers met een wimperkrultang!

Behalve dat je wimpers korter en kleurlozer worden, verdwijnt ook de natuurlijke krul. Bij mij zijn de wimpers inmiddels zo goed als recht. Een wimpertang is dus nog nooit zo nodig geweest als nu. Gebruik de tang alleen op schone en natuurlijke wimpers. En probeer op meerdere plekken een knikje te geven zodat er een natuurlijke krul inkomt.

Ik blijf dit lastig vinden, omdat ik mijn eigen wimpers nauwelijks nog kan zien. Maar zodra ik de mascara aangebracht heb, zie ik wel het verschil (gelukkig!)

Dior wimperkruller € 26,55

4 Gebruik een primer!

Een primer legt een beschermend laagje over je wimper en voedt het  wimperhaartje. Dit is dus echt iets anders dan een wimperserum, dat de wimper juist laat groeien vanuit het haarzakje. Zie de primer als een soort muurverf: als je een wandje schildert, blijft de echte verf dan ook veel beter en mooier zitten.

Zo is het ook met mascara. Als je een primer gebruikt, dan hoef je minder lagen mascara te gebruiken voor hetzelfde effect, namelijk  langere en dikkere wimpers.

Clinique primer € 25,99

5 Zo breng je mascara aan!

Neem de tijd om de mascara goed aan te brengen, want hoe preciezer je het doet, des te mooier het resultaat. Let op dat er niet te veel mascara op je borstel zit. Je kunt beter 2 dunne lagen aanbrengen dan 1 dikke laag. Druk het borsteltje tegen de aanzet van de wimpers en maak zigzaggende bewegingen naar het uiteinde van de wimpers.

Lancome Hypnose € 22,23

6 Doe als de professional en breng meerdere lagen aan!

Wil je echt maximaal effect, doe als een professional en breng 2 à 3 lagen mascara aan.

Laag 1: hou de mascara roller horizontaal vast en breng de mascara aan (zoals je gewend bent).

Laag 2: hou de mascara roller verticaal vast en breng de mascara op met het puntje van de borstel.

Laag 3: begin bij de aanzet van de wimpers en maak zigzaggende bewegingen naar het uiteinde van de wimpers.

Wacht minimaal 15 seconden bij het aanbrengen van een volgende laag.

Rimmel London Wonder Experience Etos € 16,99

7 Kijk eens naar koningin Máxima

Als je goed naar HM kijkt dan zie je dat op haar onderste wimpers ook mascara zit. Dit zorgt ervoor dat je ogen groter en opener lijken.

Voor het beste effect zet je de mascara alleen aan op de buitenzijde van je onderste wimpers.

8 Nepwimpers

Enorm in opkomst zijn nepwimpers. Je kunt ze laten aanbrengen in de beauty- of wimpersalon, maar er zijn ook steeds meer superhandige doe-het-zelf nepwimpers. Het lijkt moeilijker dan het is. De allereerste keer dat ik nepwimpers opdeed, zaten ze direct goed.

Het grote voordeel van zelf je kunstwimpers aanbrengen, is dat je ze er s avonds gewoon weer vanaf kan halen. Je hebt ook nepwimpers die met een magneet op speciale eyeliner aangebracht worden, die 'schieten' zo op hun plek.

Ardell nepwimpers € 7,05