Voor leuke 40+ vrouwen met stijl
Wies Verbeek

Wies probeert een nieuw anti-ageing apparaat

Om zichzelf nu te zien als een modernere Marijke Helwegen, dat gaat Wies te ver. Vrede heeft ze gesloten, met haar rimpels. Ze vindt het nu veel belangrijker om een gezonde stralende huid te hebben. Haar oog valt op een nieuwe behandeling die een egale stevige huid belooft. Daar moet ze natuurlij...

Wies Verbeek

Om zichzelf nu te zien als een modernere Marijke Helwegen, dat gaat Wies te ver. Vrede heeft ze gesloten, met haar rimpels. Ze vindt het nu veel belangrijker om een gezonde stralende huid te hebben. Haar oog valt op een nieuwe behandeling die een egale stevige huid belooft. Daar moet ze natuurlijk het fijne van weten.

"Hoe ouder ik word, hoe minder ik me focus op mijn rimpels en hoe meer ik let op de kwaliteit van mijn huid. Ik geloof in bindweefselmassages, laser behandelingen en peelings die de huid steviger, gladder en effen maken. Een egale gezonde huid geeft een verjongend effect ook al heb je rimpels.

Toen ik er met onze beautyjournalist over had, vertelde ze over een nieuwe behandeling met warmteinpulsen -Tixel genaamd- die zo’n mooi resultaat moest geven. Eigenlijk hetzelfde effect als met de Co2 laser maar wel met veel minder downtime. Daar wilde ik natuurlijk meer over weten."  

Microgaatjes

Bij de Tixel® behandeling wordt gebruik gemaakt van een apparaat met een titanium kop met heel kleine titanium pinnen die kort tegen de huid worden geschoten. Zo worden er steriele microgaatjes in de huid gemaakt en wordt er warmte diep in de huid gebracht. De hitte stimuleert de collageenaanmaak wat voor een steviger huid zorgt.

De proef op de som

Ik besloot de uitdaging aan te gaan en maakte een afspraak met Priscilla van Knapinstitute  in Amsterdam, waar ze onder andere met Tixel werken. (En nee, dit is geen gesponsorde actie, ik ben het uit mijzelf gaan doen).

Omdat de behandeling niet echt pijnlijk zou zijn ging ik heel relaxt in de stoel zitten. Priscilla ging met het apparaat voorzichtig langs ieder deel van mijn gezicht. Het leek net alsof er met een nietjespistool nietjes in mijn gezicht werden geschoten. De eerste 5 minuten is dat goed te doen, maar na 10 minuten heb je het helemaal gehad en is de pijn niet leuk meer.

En net op het moment dat je het echt niet meer trekt, is de behandeling klaar.  Mijn hoofd was zo rood als een biet, het brandde een beetje, maar van pijn was geen sprake meer. ‘s Avonds voelde het alsof ik te lang in de zon had gelegen en de dagen erna kwamen er hier en daar minuscule korstjes op mijn gezicht. Voor een buitenstaander wel te zien maar ik vond dat totaal niet erg.

Na twee dagen is de roodheid een stuk minder en kun je met foundation de boel goed camoufleren.

De kracht van de herhaling

Aangeraden wordt om de behandeling 4 tot 6 keer te doen. Na de eerste behandeling vond ik dat mijn huid er al iets egaler uitzag. Ik heb namelijk nogal wat vlekjes, plekjes en acnelittekens in mijn gezicht en die waren na de eerste keer zichtbaar minder.

Uiteindelijk ben ik vier keer geweest. Telkens zat er een week of drie, vier tussen. Iedere keer stond ik binnen 20 minuten op straat. Ik moet zeggen dat ik er wel steeds meer tegen op begon te zien omdat de behandeling soms echt pijnlijk is. De hersteltijd vond ik daarentegen enorm meevallen.

Inmiddels is de laatste behandeling alweer 6 weken achter de rug en ben ik ontzettend blij dat ik het gedaan heb. Ik zie geen verschil in rimpeltjes, maar mijn huid is echt voller, gladder en egaler.

Ik ben er zo enthousiast over dat ik deze maand weer een keer ga. Ik wil het zo nu en dan bijhouden. Wat ik ook zo fijn vind is dat de Tixel niet alleen op korte termijn een gladdere huid geeft, maar ook doorwerkt en het collageen stimuleert. Dat is natuurlijk een fijne bijkomstigheid. Hoe voller hoe beter.

Meer informatie