Voor leuke 40+ vrouwen met stijl
Inge van der Steeg

Waarom een beetje saai eigenlijk best lekker is

Vorige week was ik met een aantal vriendinnen van vroeger uit eten. Een soort reünie. We hadden elkaar heel lang niet gezien, dus hadden we elkaar veel te vertellen. In het begin luister ik met volle aandacht, maar al luisterend naar alle toestanden die de anderen hebben meegemaakt of waar ze nog...

Inge van der Steeg

Vorige week was ik met een aantal vriendinnen van vroeger uit eten. Een soort reünie. We hadden elkaar heel lang niet gezien, dus hadden we elkaar veel te vertellen.  In het begin luister ik met volle aandacht, maar al luisterend naar alle toestanden die de anderen hebben meegemaakt of waar ze nog midden in zitten dwalen mijn gedachten af naar mijn eigen situatie:

Ik ben al dertig jaar getrouwd met dezelfde man. Natuurlijk hebben wij onze ups en downs gehad, maar we zijn nog steeds gek op elkaar.

Ik werk al twintig jaar bij dezelfde werkgever. Waarom zou ik op zoek gaan naar iets anders als ik elke dag met plezier naar mijn werk ga?

Ik ben een huismus. Ik kan echt genieten van een weekend zonder afspraken. Heerlijk thuis hangen op de bank met man- en zoonlief om mij heen. 

Ik ben gek op mijn familie. Ik probeer ook altijd trouw om naar elke verjaardag te gaan.

Ik ben geen type om op een avontuurlijke vakantie te gaan. Geen safari of spannende rondreis in een vreemd land. De rillingen lopen al over mijn rug als ik er aan denk. Ik ben echt bang voor alle enge beesten die ik kan tegenkomen.

Ik draag al jaren dezelfde sieraden. Heb ik van manlief gekregen bij de geboorte van onze zoon.

Ik drink geen alcohol. Is niet uit principe, maar ik vind het gewoon niet lekker.

Ik rook niet.

Ik neem elk jaar mijn moeder mee op vakantie. Na het overlijden van mijn vader ben ik daar mee begonnen en het voelt goed. Ben erg blij dat ik het nog kan doen.

Ik woon al 35 jaar in hetzelfde huis. Natuurlijk zijn er dingen veranderd, maar niet zo heel erg veel.

Als ik aan de beurt ben om mijn levenspad te vertellen, ben ik eigenlijk best blij met wie ik ben. Misschien ben ik wel een beetje saai, maar ik geniet volop en ben heel tevreden. Ik heb geen scheiding, verslavingen of andere ellende meegemaakt. Stiekem denk ik dat ik best een beetje te benijden ben. In elk geval vind ik zelf dat ik het goed voor elkaar heb. Niks mis met saai.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in