Voor leuke 40+ vrouwen met stijl
Anita Willemars

Vollere lippen tips als je 50+ bent? Check!

Valentijn is zo’n moment dat ik mijn lippen zo mooi en rood mogelijk maak. Want of je nu oud of jong bent, rode lippen staan bij iedereen vrolijk en feestelijk.Helaas heb ik nooit volle lippen gehad, zelfs niet toen ik jong was. En inmiddels zijn mijn lippen zo dun dat het lijkt alsof ze naar bin...

Anita Willemars

Valentijn is zo’n moment dat ik mijn lippen zo mooi en rood mogelijk maak. Want of je nu oud of jong bent, rode lippen staan bij iedereen vrolijk en feestelijk.

Helaas heb ik nooit volle lippen gehad, zelfs niet toen ik jong was. En inmiddels zijn mijn lippen zo dun dat het lijkt alsof ze naar binnen vallen. Een beetje lipstick doet gelukkig al wonderen en met een paar simpele trucs kun je je lippen net iets voller laten lijken.

Deze tips werken bij mij voor een mond om te zoenen:

1 Hydrateren

Droge lippen ogen nog dunner omdat de huid samentrekt en er door de kou kleine barstjes in ontstaan. Hydrateer je lippen dus veel en vaak. Het allerbelangrijkste is dat er weer ‘vet’ op je lippen zit.

Wil je meer, denk dan eens aan een lip treatment, waarbij de lippen zachter en ook iets voller ogen en de liplijntjes wat worden afgezwakt.

Total Lip Treatment Sensai Cellular Performance € 80

2 Scrubben

Je lippen regelmatig scrubben zorgt ervoor dat de bloedomloop in de lippen gestimuleerd wordt en dat alle losse velletjes verdwijnen. Je lippen worden gladder en krijgen iets meer kleur.  Scrubben kun je doen met een oude tandenborstel, zachtjes rondjes draaien op je droge lippen. Een scrub kun je maken van honing, suiker en een beetje olie.

Of koop een kant en klare scrub en scrub 2 x per week. Zachte lippen vangen meer licht en lijken daardoor ook al voller.

Lipscrub met fruit en vitaminen L’ Occitane € 19

3 Oefeningen

Als je gespannen bent, dan zijn vaak ook je lippen gespannen (bij mij tenminste wel) en dan lijken ze dunner. Om je lippen te ontspannen en beter te doorbloeden is deze oefening handig. Sluit de lippen en blaas zachtjes.

Het moet klinken als 'Brrrrhhh': dit dametje doet het even voor. Je lippen bibberen en klapperen een beetje en het voelt direct ontspannen. Baby’s doen het ook vaak en ik weet nu waarom.

4 Volume

Er zijn bepaalde lipsticks waar ingrediënten aan toegevoegd zijn die je lippen prikkelen en daardoor doen zwellen. Denk aan hyaluronzurr, menthol of eucalyptus. Je voelt dan een soms een lichte tinteling. Behalve in lipsticks kan dit ook in lipgloss of lipbalsems zitten. Op de verpakking staat dan plumping of volumizing.

Net nieuw is deze lipstick met hyaluronzuur voor vollere lippen. Happy kiss lip balm lipstick Charlotte Tilbury € 32

5 Optisch effect

Een truc die al honderden jaren gebruikt wordt, is natuurlijk de tekentruc. Met een dun lippotlood trek je een rand net buiten je natuurlijke liplijn. Tja, en hoever durf je dan buiten de natuurlijke liplijn te gaan? Mijn advies is: hou het bescheiden en trek het lijntje net aan de buitenzijde van de lip.

Voordeel van deze truc is dat je je lippen ook iets kunt corrigeren. Met het lippotlood kun je de lippen mooi in de juiste vorm tekenen en daarna met lipstick in dezelfde kleur inkleuren. Eventueel kun je ook nog met een highlighter de cupido boog van je bovenlip oplichten.

Lipliner met aloë vera en sheabutter verzorgt de lippen en zorgt ook dat de lipstick langer blijft zitten: Max Factor Colour Elixir lipliner € 10,19

6 50 tinten rood

Er zijn zoveel kleuren rode lipstick, kijk dus goed wat de kleur met je gezicht doet. Als je ouder wordt laten donkere kleuren je ouder lijken. Als je grijs wordt het je vaak een wat helderder kleur rood nodig en met mijn rossige haar en lichte huid staan framboosrode kleuren het mooiste.

Langhoudende glanzende lipstick Chanel Rouge Allure Laque € 38

Alternatief: lipstick verrijkt met natuurlijke oliën waardoor de lippen zacht en gehydrateerd aanvoelen

Gucci Beauty € 40