Voor leuke 40+ vrouwen met stijl
Sylvia Schaffrath

Voel jij het ook? De lente is begonnen!

Het is alsof ik wakker ben geworden uit een veel te lange winterslaap. Van grumpy, lui, loom en zwaar, naar goedgemutst, energiek en licht. Nou ja, dat laatste meer figuurlijk dan letterlijk maar kniesoor die daar op let.Sinds we weer wat meer ‘mogen’, én het zonnetje haar best doet, sta ik ineen...

Sylvia Schaffrath

Het is alsof ik wakker ben geworden uit een veel te lange winterslaap. Van grumpy, lui, loom en zwaar, naar goedgemutst, energiek en licht. Nou ja, dat laatste meer figuurlijk dan letterlijk maar kniesoor die daar op let.

Sinds we weer wat meer ‘mogen’, én het zonnetje haar best doet, sta ik ineens in de ‘voorjaars-modus’. Zonneschijn, open terrasdeuren en nieuwe planten. Nu verheug ik me elk jaar op de lente, maar volgens mij nog nooit zo erg als nu.

Groot onderhoud

Hoe fijn om ook eindelijk iets aan mezelf te kunnen láten doen! Onder handen genomen worden door mensen die er verstand van hebben: vakmensen. Ten langen leste een beetje toonbaar over straat. En ja, ik weet het: er zijn veel ernstiger problemen maar als voetbal en de F1 voor talloos veel mensen ‘de belangrijkste bijzaak in het leven’ is,  mogen kleding en ‘door de uitgebreide wasstraat gaan’ dat dan zijn voor mij? We zeggen niet voor niks ‘als je haar maar goed zit’ hè. Dus heb ik er, van boven tot onder, gretig gebruik van gemaakt.

Naar de kapper geweest en met een ‘lob’ in de fraaiste kleuren weer naar buiten. Nieuwe wenkbrauwen, verse botox, voor het eerst in meer dan een jaar weer mooie nagels, én: weer gestart met Personal Training.

En mensen wat voelt het lekker. Als ik het in één woord zou moeten samenvatten, kies ik voor ‘energiek’. Ik voel me zelfs zó goed dat ik ook (opnieuw) de moed heb gevonden om een poosje alcoholvrij te gaan. En dat in tijden van corona. Ik vind het stoer van mezelf. Ondertussen zit ik op drie weken, het streven is twee maanden. Bij het kakelverse voorjaar hoort ook een fris hoofd.

Het moet wel leuk blijven

Voor al die goeie dingen die ik doe (sporten, alcoholvrij én geen chips en chocola) beloon ik mezelf uiteraard ook heel regelmatig. Doe ik mezelf verse bloemen of een fijn boek cadeau. Vorige week ben ik naar het tuincentrum geweest. ‘k Heb voor het eerst van mijn leven paasdecoratie gekocht. Ja, de lente van 2021 doet rare dingen met een mens ?

Heb je weeronline al bekeken?

Er zijn lentetemperaturen in aantocht! Dat betekent zónder shawl, en mét zonnebril naar buiten ? !

Genieten van bloemen...

...en van jonge geitjes. O, en een fijne koffie / chocomel to go natuurlijk.

Dansen tot de zon weer opkomt

Dus ik doe schietgebedjes dat ze met de snelheid van de TGV gaan vaccineren. Ik wil op vakantie - heb, heel optimistisch, zelfs al geboekt - met een glas frisse sprankelende rosé op het terras, en dansen tot de zon weer opkomt. Nah ja, dat laatste heb ik in heel mijn leven precies twee keer meegemaakt maar hé, je snapt wat ik bedoel toch? Geniet! Zoveel en zo vaak je kunt. En tot we weer volop en vrijuit naar festivals kunnen, droom ik van betere tijden.

Januari 2020, bij de Australian Open in Melbourne