Voor leuke 40+ vrouwen met stijl
Anita Willemars

Van pluis naar krul: zó pak je weerbarstig 50+ haar aan!

Of je nu krulhaar à la Nouveau's Anita hebt of het bij slagen of steil haar houdt, pluishaar overkomt ons allemaal, zeker als je haar al al enige levenservaring heeft. Daarom de beste antipluishacks bij elkaar!Laatst bij de kapper kreeg ik een paar ‘golden’ krullenregels die ik graag met je wil d...

Anita Willemars

Of je nu krulhaar à la Nouveau's Anita hebt of het bij slagen of steil haar houdt, pluishaar overkomt ons allemaal, zeker als je haar al al enige levenservaring heeft. Daarom de beste antipluishacks bij elkaar!

Laatst bij de kapper kreeg ik een paar ‘golden’ krullenregels die ik graag met je wil delen.

Als je ouder wordt, wordt niet alleen je huid droger, maar ook je haar. Daarbij droogt de zomerzon je haar nog meer uit. Als je, net als ik, krulhaar hebt, dan veranderen die krullen langzaamaan in grote pluizenbos. Deze tips kreeg ik van de kapper om weer mooie krullen te krijgen.

1 Wassen

Was je haar altijd met een goede shampoo en gebruik altijd conditioner. Ik was mijn haar 2 x per week, maar ik probeer het minder vaak te wassen en langzaam terug te gaan naar 1 x per week. Je kunt ook 1 x per week shampoo en conditioner gebruiken en 1 x alleen met conditioner wassen. Zeker in de zomer geeft een haarmasker net wat extra voeding aan je haar; wissel je conditioner af met een haarmasker, voor het beste resultaat.

Goldwell Curls & waves vanaf € 15,25

Moroccanoil Curl try out set € 26,50

Maria Nila Volume shampoo en conditioner € 42

2 Drogen met een doek

Lekker rul afdrogen met een handdoek is niet meer van deze tijd. Het beschadigt het haar onnodig. Wikkel je natte haar als je uit de douche komt liever in oud T shirt of in een speciale haardoek. De stof neemt direct het water op en beschadigt het haar niet. Het schijnt ook beter te zijn om je haar met een grove kam te kammen in plaats van een borstel. Ik heb een speciale borstel voor nat haar en ben er erg blij mee. Alle klitten borstel ik er direct uit.

4 Aquarius vezeldoek € 19,95

3 Styling producten voor krulhaar

De kapper waarvan ik deze krullentips kreeg, gebruikt de producten van Goldwell.

Voor de metamorfose op de foto heeft ze Curl Control 2 gebruikt. Ik wil namelijk niet dat ik kan voelen dat er iets in mijn haar zit. Je gebruikt een klein toefje (iets meer dan het formaat van een hazelnootje) en knijpt dat in je gehele (handdoekdroge) haar.

Goldwell curls & waves € 11,95

Bumble Bumble defining cream € 28

KMS curl up € 23,95

4 Föhnen met een diffuser

Voor het mooiste kruleffect föhn je je haar met een diffuser en neem je daar even de tijd voor. Voordeel is dat het dan zeker twee dagen goed blijft zitten. Leg je haar in gedeeltes in de diffuser en druk de diffuser met föhn richting je hoofd. Zet de föhn niet te warm, dat is slecht voor de hoofdhuid en voelt onprettig.

Ik heb meestal na 5 minuten geen zin meer, maar ik merk wel echt verschil nu ik nu langer en geconcentreerder zo mijn haar droog. Tip van de kapper is om je favoriete serie op te zetten. Dus föhnen en tv kijken tegelijkertijd. Gaat de tijd direct een stuk sneller!

5 Ga naar een krullenkapper

Aan de uiteinden is je haar het allerdroogst. Ga dus minimaal vier keer per jaar naar de kapper, om je haar in model te knippen en om de dode punten uit je haar te laten knippen. Sinds ik naar een krullenkapper ga, valt mijn haar ook veel mooier.

6 Coupe Ananas

Als je iets langer haar hebt, slaap dan op een satijnen kussensloop, dat is goed voor je huid, maar ook voor je haar. Er ontstaat zo minder wrijving tijdens het woelen in bed. Ik doe er voor het slapen gaan een scrunchie in. Volgens mijn kids lijkt ik dan op een ananas, maar het slaapt heerlijk met dat haar omhoog.

Nog even dit

Voor krulhaar geldt hetzelfde als voor veel cosmeticaproducten, het is toch proefondervindelijk vaststellen wat het beste werkt voor je eigen haar. Succes!