Voor leuke 40+ vrouwen met stijl
Anita Willemars

Style has no age: zo draag je dierenprints

De ‘wilde’ dierenprint blijft altijd iets controversieels houden. Draag je hem met stijl, dan geeft het je een soort filmsterren gevoel. Doe je het verkeerd, dan lijk je direct op de zus van Nel Veerkamp. Daarbij is de print ‘geinig’ als je jong bent, maar naarmate je ouder wordt is enige voorzic...

Anita Willemars

De ‘wilde’ dierenprint blijft altijd iets controversieels houden. Draag je hem met stijl, dan geeft het je een soort filmsterren gevoel. Doe je het verkeerd, dan lijk je direct op de zus van Nel Veerkamp. Daarbij is de print ‘geinig’ als je jong bent, maar naarmate je ouder wordt is enige voorzichtigheid wel geboden.

Bloemmotieven, marinestrepen en dierenprints ze zijn de jojo’s in modeland. Eén ding weet je zeker: ze komen altijd weer terug. Je weet alleen nooit precies in welke vorm. Vorig jaar zag je veel gekleurde dierenprints in rood, geel en blauw,  dit seizoen juist in bruin- en grijstinten en draag je de prints chic en elegant.

Draag prints met klasse

  1. Combineer met klassiekers - stel je voor: je hebt een klassieke bijna tuttige outfit, verwissel dan één kledingstuk voor een wilde dierenprint. Een panterblouse onder een jasje in dezelfde kleur staat bijvoorbeeld altijd chic. Een klassieke witte blouse past perfect bij een wilde dierenprint rok (tenminste vanaf knielengte).
  2. Denk in accessoires - een accessoire in dierenprint kan je hele outfit opfleuren en moderniseren. Een tijgertas bij een donkerblauw pak. Een zwarte jurk wordt sexy door een zebraschoen. Een dierenprintbril kan trouwens altijd! Juist als je wat ouder bent, heeft je gezicht meer vorm en kleur nodig en dat is nu precies wat zo’n bril doet met je gezicht. 
  3. Let op je omgeving - een wilde dierenprint suggereert een ‘wilde’ vrouw. Leuk als je omringd bent met vriendinnen in een café, minder gepast in een zakelijke omgeving.
  4. Ga voor kwaliteit - juist als je wat ouder bent, kom je niet meer weg met een floddertje met dierenprint. Combineer de print met luxe en rijke stoffen, dan komt dat ‘filmsterrengevoel’ als het ware vanzelf. Het Italiaanse merk Dolce & Gabbana de dierenprint als geen ander chic te maken, door te combineren met rijke materialen. Zo geeft het een wow-factor aan je outfit en kan het onmogelijk ordinair worden. 
  5. Lingerie - een verkeerde beha of onderbroek kan je outfit maken of breken, helemaal bij een wilde dierenprint. Er mag echt geen enkele twijfel zijn, over randjes die knellen of borsten die te strak zijn opgebonden. Wil je de wilde dierenprint op een elegante manier dragen, zorg voor corrigerende en mooi afkledende ‘shape wear.’ 
  6. Make up - hou het classy en beschaafd!

De grijze jas die ik draag heeft een subtiele luipaardprint in dezelfde kleur als de jas Klingel  € 139,99

Lange semitransparante jurk van zijde blend met luipaardprint &Otherstories € 149

Witte wijde blouse met zwarte dierenprint Zara € 29,95

Klassieke korte jurk van een wollen crèpe Dolce & Gabbana € 1250

Sneakers met luipaardprint Converse € 90

Schoudertas van leer met krokodillenprints My Paperbag via De Bijenkorf € 189,95