Voor leuke 40+ vrouwen met stijl
Anita Willemars

'Roze is het nieuwe beige! Oók voor aankomende winter'

Nouveau's modecoördinator Anita werpt de blik vooruit en ziet dat roze niet alleen nu hot is, maar ook in de najaar- en wintercollecties terugkomt. Think Pink, dus, als je lang plezier wilt hebben van een mode-investering. Roze is een blijvertje in de modecollecties. Zowel voor deze zomer als voo...

Anita Willemars

Nouveau's modecoördinator Anita werpt de blik vooruit en ziet dat roze niet alleen nu hot is, maar ook in de najaar-  en wintercollecties terugkomt. Think Pink, dus, als je lang plezier wilt hebben van een mode-investering.  

Roze is een blijvertje in de modecollecties. Zowel voor deze zomer als voor komende winter zie ik roze in de collecties. De ene keer is de kleur wat warmer of feller dan in het andere seizoen, maar de kleur roze is duidelijk alom aanwezig en niet meer weg te denken. Zie het als het nieuwe beige: die tint is er ook altijd, maar verschil toch elke seizoen van nuance.

Roze maakt jonger

Dat roze zo hip is, is goed nieuws, want de kleur maakt iedereen direct jaren jonger. Vandaar waarschijnlijk dat ie elk seizoen op een of andere manier weer terugkomt in alle collecties.

Roze geeft de wat oudere huid een geweldige oppepper. En waar rood soms wat hard kan zijn, is roze precies de perfecte kleur voor wat fleur en glow. Dit geldt trouwens zowel voor een lichte als donkere huid.

Valentino Roze

Modehuis Valentino (dat onder andere de trouwjurk van koningin Máxima ontwierp) heeft de najaarshow helemaal in het roze heeft uitgevoerd...

... en A/W 2022-2023 show sloeg in als een bom!  Het was een soort fluorescerend roze (fuchsia) wat creative director Pierpaolo Piccioli in de show gebruikte, vanaf nu heet die kleur dan ook Valentino roze.

Denk behalve aan roze kledingstukken ook aan roze accessoires, en zelfs roze make-up.

Koningin Elizabeth

Wie ook al jaren fan is van roze, is de Queen. Elizabeth houdt van felle kleuren in het algemeen (ze is klein van stuk, zo wordt ze niet over het hoofd gezien), maar roze is toch echt een favoriet van haar.

Roze in de details

Op dit moment is het trendy om een felgekleurde schoudertas te kopen. Van groen, oranje tot fel lichtblauw. Een beetje tas is er nu in alle kleuren.