Voor leuke 40+ vrouwen met stijl
Sylvia Schaffrath

'Pieces of Her' van Karin Slaughter is eindelijk te streamen!

Ik ben niet gezegend met veel geduld. Eigenlijk heb ik er zelfs gewoon heel weinig van. Dus toen ik in 2018 in Maastricht van Karin Slaughter herself hoorde dat er gesprekken gaande waren over ‘een verfilming’ wist ik wel dat ik mijn adem niet moest inhouden. Dankzij Covid duurde alles uiteraard ...

Sylvia Schaffrath

Ik ben niet gezegend met veel geduld. Eigenlijk heb ik er zelfs  gewoon heel weinig van. Dus toen ik in 2018 in Maastricht van Karin Slaughter herself hoorde dat er gesprekken gaande waren over ‘een verfilming’ wist ik wel dat ik mijn adem niet moest inhouden. Dankzij Covid duurde alles uiteraard nog een klein beetje langer.

Maar mensen: het is zover: ‘Pieces of her’ gaat deze week in première! Aanstaande vrijdag om precies te zijn.

Waar, wat, wie en waarom?

Waar:

Pieces of her speelt zich af in een slaperig stadje in Georgia, maar het verhaal is allesbehalve slaperig: we springen regelmatig heen weer tussen 1986 en het heden plus dat de verhaallijn soms complex is, dus je moet wel een beetje opletten.

Wat:

Deze thriller/ dramaserie speelt rond een moeder en haar dochter: Laura Cooper, en Andrea Cooper die door iedereen Andy genoemd wordt. Andy is de dochter van Laura, en woont, na een niet zo succesvolle carrière-poging in New York, weer bij haar moeder. Ze weet dat Laura een onopvallend maar tevreden bestaan leidt en nooit iets voor haar verborgen zou houden. Elke week gaan ze lunchen, heel kalmpjes en voorspelbaar allemaal. Tót die ene lunch.

Het is een doodgewone middag in het restaurant waar Andrea en Laura elke week zijn. Alles kabbelt rustig voort. Tot de deur van het restaurant opengaat, er een schutter binnenkomt die Andy onder schot houdt, en Andy haar kalme zachtaardige moeder voor haar ogen ziet veranderen in een koelbloedige vreemde die de schutter niet alleen overmeestert maar ook doodt.

Tot onbegrip van Andy, weigert Laura elke medewerking aan het politieonderzoek, maar dwingt ze Andy wel om te vertrekken zonder iemand te vertellen waar ze heen gaat. Andy besluit dan zelf op onderzoek te gaan en ontdekt dat haar moeder al dertig jaar leeft met een andere naam, dat álles wat ze over haar moeder dacht te weten een leugen is. Om de nachtmerrie compleet te maken, blijkt dat Laura zélf het doelwit was van de schutter.

Wat heeft Laura op haar geweten? Waarom zien anderen haar liever dood dan levend? En kun je je moeder nog vertrouwen als ze een volslagen vreemde blijkt? Is ze een held? Een moordenaar? Een leugenaar? Is ze je moeder? En wie is toch die pianiste?

Zoals bij al haar boeken, trekt Slaughter je ook nu weer direct vól in het verhaal, dus ik verwacht dat we dit met de mini-serie ook gaan meemaken. Acht afleveringen lang genieten!

Wie:

Toni Colette als Laura Cooper, de lieve spraaktherapeute die al 30 jaar in het kleine stadje bij het strand woont.

Sinds ik Colette zag in ‘Unbelievable’ hoopte ik op meer en met deze hoofdrol gaat dat eindelijk gebeuren.

Bella Heathcote speelt dochter Andy. Ze is compleet het tegenovergestelde van haar moeder maar ze wil wel antwoorden en dus gaat ze op onderzoek uit, met alle gevolgen en ontdekkingen die daarbij horen.

O, enneh: Omari Hardwick speelt Gordon Oliver en dat is sowieso fijn ?

Met achter de schermen klinkende namen als Charlotte Stoudt (Homeland!) , director Minkie Spiro (Downton Abbey!) en last but not least producer Bruna Papandrea van Big Little Lies en Gone Girl kun je je wel voorstellen wat voor geweldige talenten hier samenkomen.

Waarom je 'm moet streamen

Bij Slaughter gaat het nooit zozeer om de misdaad en de dader als wel om het motief en dat komt ook hier duidelijk naar voren. Bovendien zijn bijna al haar boeken gebaseerd op waargebeurde misdaden, vaak gericht tegen een vrouw.

Sorry, ik ga het toch zeggen: als rechtgeaarde fan vind ik toch dat je eigenlijk eerst het boek gelezen moet hebben. #readitbeforeyoustreamit  ? Want je weet wat ze zeggen hè:

Alhoewel ik in dit geval vermoed dat de uitzondering de regel bevestigt want Karin Slaughter was zelf ook actief betrokken bij de productie. Ik kan in elk geval niet wachten!

PS: Behoefte aan meer inspiratie? Op mijn website staan ook nog fijne aanbevelingen!