Voor leuke 40+ vrouwen met stijl
Claudia Straatmans

Onderkoelde humor én een hang naar fietstassen

Waarom ik verliefd ben op Tjitske Reidinga.Claudia, hoofdredacteur Nouveau:‘Waarom zetten jullie toch elke keer een Bekende Nederlandse vrouw op de cover?’ mailde een lezeres mij laatst. ‘Waarom geen buitenlands model, kunstwerk of een onbekende vrouw?’Mijn antwoord naar haar toe was simpel: omda...

Claudia Straatmans

Waarom ik verliefd ben op Tjitske Reidinga.

Claudia, hoofdredacteur Nouveau:

‘Waarom zetten jullie toch elke keer een Bekende Nederlandse vrouw op de cover?’ mailde een lezeres mij laatst. ‘Waarom geen buitenlands model, kunstwerk of een onbekende vrouw?’

Mijn antwoord naar haar toe was simpel: omdat het werkt.

Dat zie ik niet alleen aan de stijgende losse verkoop van Nouveau, ik hoor het ook in de enthousiaste reacties om me heen. BN’ers zijn herkenbaar, lijken benaderbaar. En brengen inspiratie én aspiratie.

Nu zal niet elke BN’er onmiddellijk aanspreken, maar iemand waar Nederland toch wel verliefd op moet zijn, is Tjitske Reidinga.

Ik wel in ieder geval.

We fotografeerden haar in Restaurant Merkelbach voor de cover van Nouveau.

Toevallig is dat bij mij om de hoek, maar Tjitske moest van de andere kant van de stad komen – zeker zo’n acht kilometer weg.

“Ben je hier met de taxi?” vroeg ik achteloos.

Nee hoor, Tjits (heb het gevoel dat ik Tjits mag zeggen) scheurt overal op haar fiets naar toe.

“Hij is elektrisch. En hij heeft ook fietstassen.”

Ergens straalt dat heel erg middelbare-vrouw-met grijs-haar uit (ik heb zelfs vriendinnen die om die reden fietstassen weigeren, en daardoor met boodschappen aan het stuur al een paar keer in een tramrail zijn gereden).

Niet bij Tjits.

Zij verheft fietstassen tot een hogere ridderorde.

Vervolgens begint ze met die heerlijke lijzige stem een gesprek met de fotografe en styliste: “Zijn jullie pubers ook zo wiebelig? De mijne liggen overal te fappen.”

Lacht mee als we het hebben over hormoonpillen en babybotox, en geeft eerlijk toe dat ze dat eng vindt.

Net zoals ze dapper zegt dat sommige van haar toneelstukken niet al te best waren. Dat de start van haar relatie met Peter pijnlijk was voor alle partijen.

Ook al is Tjitske officieel nog geen vijftig (drie jaartjes wachten) ze heeft wel die die Fun Fearless Fabulous Fifty Female uitstraling.

Een Pietje Bell op Hakken.

Dit soort vrouwen zet ik graag op de kaart én op de kaft.

Zeg nou zelf: ze is toch beeldig op onze cover?