Voor leuke 40+ vrouwen met stijl
Sylvia Schaffrath

Oh Peter R. de Vries, dit verdien je niet...

Ik vind van alles van De Vries, eind januari heb ik dat nog in een column gezet.Pedante kwastPeter R. de Vries vertegenwoordigt voor mij zowat alles waar ik jeuk van krijg op plekken waar ik niet kan krabben. Ontzettend met zichzelf ingenomen, anti-Koninklijk Huis op zo’n manier dat je uit princi...

Sylvia Schaffrath

Ik vind van alles van De Vries, eind januari heb ik dat nog in een column gezet.

Pedante kwast

Peter R. de Vries vertegenwoordigt voor mij zowat alles waar ik jeuk van krijg op plekken waar ik niet kan krabben. Ontzettend met zichzelf ingenomen, anti-Koninklijk Huis op zo’n manier dat je uit principe hard core pró-koninklijk huis wordt en dat gecombineerd met die akelige stem van ‘m.

Maar dat doet er nu even niet toe

De man heeft namelijk vrijheid van meningsuiting, en met alle rottige kanten die ik belicht, doet hij ondertussen wel heel goede dingen: geef hem een Nicky Verstappen en hij bijt zich daarin vast als een pitbull wiens kaken op slot zijn gegaan. En meer nog: hij is er voor de familie. Hetzelfde geldt voor Tanja Groen.

Hij is goed in zijn werk. En blijkbaar zijn er mensen die menen dat wanneer een misdaadverslaggever dingen aan het licht brengt dat diegene dan een wandelende schietschijf moet worden.

Neergeschoten... 

Op het moment dat ik dit tik, stromen de berichten binnen dat hij is neergeschoten in Amsterdam.  

Mijn maag draait hier van om. Theo van Gogh, Pim Fortuyn… ze gaan allemaal weer door mijn hoofd.

‘Zwaargewond’ Overleeft hij het? Hij heeft kinderen, een partner.

En hij heeft verrassende kanten. Hoe geweldig was hij in mei toen hij vriend en vijand, of in ieder geval mij dan toch, ontzettend verraste bij Make Up Your Mind toen hij als drag queen Emmy Beautycase optrad? 

Ik kan er met mijn hoofd niet bij. Peter, familie, álle sterkte en ik kan alleen maar de hoop uitspreken dat het goedkomt.