Voor leuke 40+ vrouwen met stijl
Inge van der Steeg

O nee, ik durf niet te kijken!

Na vier heerlijke weken vakantie ben ik vanochtend eindelijk op de weegschaal gaan staan. Ik moest er toch een keer aan geloven. Een stemmetje vertelde me al dat het schrikken zou zijn, maar wat ik zag, was echt te erg voor woorden. Kwam dat alleen van de vakantie? Nee, eigenlijk moet ik eerlijk ...

Inge van der Steeg

Na vier heerlijke weken vakantie ben ik vanochtend eindelijk op de weegschaal gaan staan. Ik moest er toch een keer aan geloven. Een stemmetje vertelde me al dat het schrikken zou zijn, maar wat ik zag, was echt te erg voor woorden. Kwam dat alleen van de vakantie? Nee, eigenlijk moet ik eerlijk zijn. Het is de laatste paar maanden al niet goed gegaan met de lijn en daarna kwam nog die heerlijke vakantie. Tel alles bij elkaar op en ik kom tot een +15 kilo vergeleken met vorig jaar.

Bij mijn eerste kop koffie met croissantje ga ik nadenken. Weet ik waardoor ik zwaarder ben geworden en heb ik het gemerkt? Weer moet ik eerlijk tegenover mezelf zijn; de volgende signalen heb ik wel opgemerkt, maar ook meteen weggewuifd:

  1. Bij mijn stretch spijkerbroek die strakker ging zitten, was het de stretch die uit de broek ging
  2. Bij mijn BH die opeens niet meer paste, was het de verandering van hormonen in mijn lichaam
  3. Bij mijn te kleine bikini was het tijd om toch over te stappen op een badpak
  4. Bij mijn kortademigheid had ik nog de naweeën van een griep
  5. Bij mijn ongebruikte abonnement op de sportschool was de personal trainer toch een beetje een tegenvaller

Moet ik nog verder gaan? Het is duidelijk, ik moet er nu iets aan doen voordat ik een hekel ga krijgen aan mijn eigen lichaam.

Vanmiddag heb ik meteen een aantal vriendinnen gebeld voor advies. Ze wisten allemaal wel welk dieet ik moest doen en ook welk dieet niet. Ik kwam geen stap verder. Wat de een aanraadde, raadde de ander weer af. Dit was het moment om achter de computer te duiken. Met een heerlijke muntthee en een stroopwafel.

Wat een doolhof! Ik kan kiezen uit shakes, koolhydraatarm, pillen, detoxen, punten tellen, vasten in het buitenland... Ik moet dus gaan kiezen. Wat ik wel weet, is dat ik onder begeleiding wil afvallen. De wekelijkse gang naar een afvalcoach heb ik, denk ik, echt nodig. Weer een moment om eerlijk te zijn. Ik ben zwak, heel erg zwak. Alléén gaat het me niet lukken. Zo, het is eruit!

Ik heb een keuze gemaakt. Welke? Dat vertel ik volgende week. De eerste afspraak is gemaakt. Morgenmiddag om 16.00 uur houdt mijn oude leven op.