Voor leuke 40+ vrouwen met stijl
Claudia Straatmans

'Niet morgen maar nu': wat ik leuk vind aan Willeke Alberti

Deze maand staat Willeke Albert in panterprint te stralen op de cover. Ik was heel graag bij deze covershoot geweest, even gluren in Wileke’s Larense villa, misschien zelfs wel een plonsje nemen in haar zwembad waar ze de kleinkinderen elke donderdag zwemles geeft, maar helaas dat ging niet.Ik za...

Claudia Straatmans

Deze maand staat Willeke Albert in panterprint te stralen op de cover. Ik was heel graag bij deze covershoot geweest, even gluren in Wileke’s Larense villa, misschien zelfs wel een plonsje nemen in haar zwembad waar ze de kleinkinderen elke donderdag zwemles geeft, maar helaas dat ging niet.

Ik zat in de week van fotografie 2358 kilometer verderop. In Sint Petersburg, voor een persreis.

Willeke en ik hebben nog even geprobeerd de shoot te verplaatsen, maar dan kon visagiste Els weer niet, of werd het lastig voor fotograaf Wendelien. Enfin, dan maar zonder de hoofdredacteur ter plekke, zo belangrijk is die toch ook weer niet en bovendien wil deze vrouw toch vooral Hekking-achtige foto’s maken zichzelf opdringend aan de celebrity.

Wel belde ik van tevoren. Even de shoot doorspreken. Al snel kregen we het over hele andere zaken. Over haar dochter Daniëlle (met wie ik in een ver verleden heb samengewerkt). Over Vorden, waar ze zo graag winkelt (bij mijn moeder om de hoek). En over Wayne W. Dyer, zelfhulpgoeroe uit de jaren negentig. Ik heb altijd onthouden dat de zangeres in zijn ban was. Net als ik zelve. Zo erg zelfs dat mijn toenmalige huisgenoten een Sinterklaassurprise knutselden waarop boven mijn foto - samen met die van Willeke (uit de Story geknipt) - een tekstballon stond: ‘Niet morgen maar Nu’.

“O lieverd, wat enig” reageerde de zangeres. Om daaraan toe te voegen dat ze nog steeds veel heeft aan Dyers levenslessen.

Ja, je bent en blijft natuurlijk niet zestig jaar aan de top als je teleurstellingen en tegenslagen niet kunt ombuigen in nieuwe kansen en uitdagingen.

Daarom vind ik Willeke zo geweldig. Ze ziet altijd het licht, zelfs als ze de zon kwijt is – zoals op het Songfestival in 1994.

Op 5 en 6 oktober staat La Alberti in AFAS Live. Het is geen afscheid benadrukt ze in Nouveau: 'Al moet ik met de rollator de planken op, ik gá door.'

We gaan heel hard mee zingen met Want we gingen op vakantie van het geld van Ome Jan, en niemand leek te weten hoe hij aan zijn centen kwam.

En daarna in de rij voor een selfie met dit Nederlandse icoon. Heb ik eindelijk mijn Hekking-momentje. 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in