Voor leuke 40+ vrouwen met stijl
Josine Droogendijk

'Natuurlijk draagt Máxima met dit weer geen panty!'

Josine Droogendijk, Nederlands bekendste Máxima-kenner, bespreekt wekelijks de mode van royals in binnen- en buitenland. Deze week opvallend: Amalia’s déjà vu en pantyetiquette 2.0.Máxima: flagdressing!Máxima had een overvolle agenda de afgelopen dagen. Zo bezocht ze de Special Olympics Nationale...

Josine Droogendijk

Josine Droogendijk, Nederlands bekendste Máxima-kenner, bespreekt wekelijks de mode van royals in binnen- en buitenland. Deze week opvallend: Amalia’s déjà vu en pantyetiquette 2.0.

Máxima: flagdressing!

Máxima had een overvolle agenda de afgelopen dagen. Zo bezocht ze de Special Olympics Nationale Spelen en was ze aanwezig bij het EK. Vooral bij die laatste gelegenheid kon ze natuurlijk niet op komen draven in een zwart mantelpak of een kanariegele jurk. Nee, de nationale driekleur was simpelweg verplichte kost.

Máxima koos zondag dan ook heel slim voor een rood broekpak van Massimo Dutti. Samen met de koning in blauwwit vormde ze een heerlijke vlaggenparade. Jammer dat ze haar vlaggenbroche van robijn (rood), diamant (wit) en saffier (blauw) achterwege liet, maar die bewaart ze vast voor de finale.

Dekking = koeler

Nu de mussen van het dak vallen, kiezen de meeste vrouwen qua stof voor less is more. Of dat een slimme aanpak is, valt te betwijfelen. Ja, je wordt sneller bruin, maar een lange mouw van een luchtige, ademende stof is in negen van de tien gevallen veel koeler. De stof houdt immers de zon tegen. Vraag maar aan Máxima. Als de koningin naar een warm oord vertrekt voor een zakentrip blijven de shortjes en mini-jurken ook steevast achterwege.

Liever draagt ze haar knopenjurk van Zimmermann, die mede dankzij de riante wauwmouwen heerlijk koel draagt. Door de hooggesloten halslijn oogt het totaalplaatje naar mijn mening wel iets te warm en te winters, maar liever dit dan gênante zweetplekken. En voor wie dat graag wil weten: nee, de koningin trekt met dit weer géén panty aan. De tijd dat nylons dragen verplichte kost was aan het hof, is echt voorbij.

Aan de riem

De mode staat nooit stil en Máxima’s mode al helemaal niet. De trend van dit moment zal voor de trouwe lezers dan ook vast geen verrassing zijn: een brede riem. In de afgelopen maanden droeg de koningin de meest bijzondere exemplaren.

De ene keer met een sluiting in de vorm van een steen, dan weer een XXL-variant in de vorm van een krakeling. The bigger the better.

Zelfs bij haar witte broekpak van Massimo Dutti, gedragen bij een financieel symposium, droeg ze er een. Dit keer een katoenen koord uit de collectie van Max Mara. Prijskaartje: 155 euro.

Grieks design voor Amalia

Shoppen is zeker niet Amalia’s grootste hobby, maar tijdens een vakantie in Griekenland duikt ze vaak wel even de kleurrijke boetiekjes in om een bohemian touch aan haar garderobe toe te voegen. Van de gevlochten tassen van Marina Raphael tot de lange jurken van Zeus + Dione: Greek Design, ze spreken de prinses wel aan.

Dat bleek ook wel deze week. Op de slagingsfoto die werd vrijgegeven vanuit het hof draagt de koningin in de dop een zwart-witte zomerjurk van Devotion. 

Dit Griekse label kwam ook in beeld in 2018, toen de prinses een rood-witte mini-jurk van katoen droeg van het merk. Die sloeg zó goed aan dat binnen een mum van tijd een hele rits BN'ers haar voorbeeld volgde. Van Wendy van Dijk en Patty Brard tot Katja Schuurman en Ilse de Lange. Nu maar afwachten of Amalia’s slagingsjurk eenzelfde effect heeft.

In de startblokken

Na al het Oranjenieuws is het ook wel leuk om even bij de andere hoven te spieken. Zo genoten de Britse royals traditiegetrouw weer van de paardenraces van Royal Ascot.

Zonder hoed kom je daar als dame de royal-box echt niet in, maar daar hoefde Sophie dit jaar zeker niet bang voor te zijn.

In Spanje was het ook feest, want daar vond eindelijk weer een staatsbezoek plaats. Mét officieel diner, maar helaas zónder diademen. Maar de jurk van Dries Van Noten uit de A/W 2019/20 collectie, Magrit sandalen en Helena Nicolau oorbellen vormden een aardige voorzet. 

Het koningspaar bij hun laatste officiële bezoek aan Duitsland in 2018 te Rostock, Máxima draagt een chiffon Saloni Lodha 

Nog even wachten en we kunnen eindelijk weer genieten van de échte galalooks. Begin juli gaan Willem-Alexander en Máxima naar Duitsland, dus wie weet wordt het lange wachten dan eindelijk beloond. Keep you posted!

Deze aflevering van Oranje Franje heeft eerder in het Algemeen Dagblad gestaan.

Foto's (c) Brunopress, Getty Images, RVD

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in