Voor leuke 40+ vrouwen met stijl
Anita Willemars

Modevlogger Anita: zo draag je een galajurk (en waarom blote armen daarbij een must zijn)

In mei en juni wordt er traditioneel veel getrouwd. Een mooi moment om weer eens in het lang te gaan, want, zo vindt Anita: je kunt altijd maar beter overdressed dan underdressed zijn. Alle kleuren zijn mogelijk (behalve de kleur van de bruidsjapon), en Anita kiest dit jaar voor de kleur blauw. A...

Anita Willemars

In mei en juni wordt er traditioneel veel getrouwd. Een mooi moment om weer eens in het lang te gaan, want, zo vindt Anita: je kunt altijd maar beter overdressed dan underdressed zijn. Alle kleuren zijn mogelijk (behalve de kleur van de bruidsjapon), en Anita kiest dit jaar voor de kleur blauw. Als je wat ouder bent, staat blauw wat zachter dan zwart, en de kleur straalt ook rust en positiviteit uit.

Avondjurk etiquette:

  • Nooit mooier willen zijn dan de bruid, dus vermijd de kleur wit/beige en avondjurken die lijken op trouwjurken.
  • Juwelen. Alles mag (behalve een horloge), dus trek alle juwelen maar uit de kast en doe ze om. Denk aan de filmsterren uit de jaren vijftig of aan de vrouwelijke leden van het Koninklijk Huis, die pakken ook altijd uit.
  • Tas. Het tasje bij de avondjurk moet zo klein mogelijk zijn en wordt in de hand gedragen. Schoudertassen en grote 'boodschappentassen' zijn uit den boze.
  • Bloot. Omdat een avondjurk lang is, heb je wel wat bloot nodig. Ga dus voor blote armen, en denk aan al die prachtige Italiaanse dames die tot hun tachtigste gewoon hun blote armen laten zien.
  • Lopen. Zorg ervoor dat je bij een lange avondjurk de rok iets optrekt met je handen, zodat je niet struikelt over de stof. 

Tip: loop altijd vooruit, dus nooit opzij of naar achter, dan raak je niet verstikt in de stof