Voor leuke 40+ vrouwen met stijl
Josine Droogendijk

Modekoningin Máxima over pied-de-poule, ruitjes en beige broches

Josine Droogendijk, Nederlands bekendste Máxima-kenner, bespreekt wekelijks de mode van royals in binnen- en buitenland. Deze week opvallend: mooi hoeft niet duur of nieuw te zijn!Wie wat bewaart, die heeft wat. Iets dergelijks moet koningin Máxima gedacht hebben toen zij deze week bij haar fanta...

Josine Droogendijk

Josine Droogendijk, Nederlands bekendste Máxima-kenner, bespreekt wekelijks de mode van royals in binnen- en buitenland. Deze week opvallend: mooi hoeft niet duur of nieuw te zijn!

Wie wat bewaart, die heeft wat. Iets dergelijks moet koningin Máxima gedacht hebben toen zij deze week bij haar fantastische pied-de-poule-broekpak van Natan een mooie glimmer uitzocht.

In haar juwelenkluis bleek namelijk een beige broche te liggen die zij ook veelvuldig droeg tijdens haar tweede zwangerschap (2005). De geborduurde blaadjes van het sieraad bleken in de afgelopen zestien jaar weliswaar iets te zijn ingedeukt, maar dat mocht de pret niet drukken. Mooi hoeft echt niet nieuw te zijn!

Vintage chic

Over blingbling gesproken… zaterdag was Máxima samen met de koning in Oostenrijk voor de bruiloft van Philipp Eisl en Gravin Tatjana zu Waldburg-Zeil-Hohenems. Hoewel de gelegenheid niet werd aangekondigd door de Rijksvoorlichtingsdienst, werd er wel even geposeerd voor de aanwezige media.

Gelukkig maar, want Máxima had voor de gelegenheid een heus topstuk uit haar garderobe tevoorschijn gehaald. Haar Delftsblauwe jurk met bloemdessin en een riante strik aan de achterzijde komt uit het atelier van Carolina Herrera...

...en werd voor het eerst gedragen in april 2010. Inmiddels zijn we dus 11,5 jaar verder, maar gelukkig past hij nog steeds. Een jurk van deze kwaliteit verdient het namelijk van halslijn tot zoom om meer dan één keer te kunnen shinen.

Budget

Moet hertogin Kate na de aanschaf van haar gouden Bondgirl-jurk à 5488 euro nu op de centen letten?

Vast niet, maar de hertogin werd deze week wel gespot in een heerlijke Zara-jurk van slechts 16 pond.

Omgerekend 18,78 euro. Mooi hoeft niet duur te zijn!

Geestig

Koningin Margrethe is een heel kleurrijke vrouw met een grote zwak voor roken. Om haar te persifleren heb je dus eigenlijk maar een paar dingen nodig: een pruik, een vrolijke bloemenjurk en een sigaret. De Deense acteur Ulf Pilgaard is daar helemaal van op de hoogte, want tijdens zijn lange carrière heeft hij de koningin heel vaak nagedaan.