Voor leuke 40+ vrouwen met stijl
Josine Droogendijk

Modekoningin Máxima over het nut van de royal loodveter

Josine Droogendijk, de vrouw achter Modekoningin Máxima, schrijft regelmatig voor Nouveau over de stijlvolle fashion en de slimme modetrucs van Máxima. Deze keer: windvlagen en loodveters. Lood in de zomenTegen een windvlaag doe je helaas niet zoveel. Hoewel... van the Queen weten we dat ze bij p...

Josine Droogendijk

Josine Droogendijk, de vrouw achter Modekoningin Máxima, schrijft regelmatig voor Nouveau over de stijlvolle fashion en de slimme modetrucs van Máxima. Deze keer: windvlagen en loodveters. 

Lood in de zomen

Tegen een windvlaag doe je helaas niet zoveel. Hoewel... van the Queen weten we dat ze bij passessies voor een ventilator gaat staan om te zien wat de wind met de stof doet.

Als de stof teveel beweegt, wordt het ontwerp subiet afgekeurd of vermaakt. Een van die aanpassingen kan het toevoegen van een strakke onderrok zijn.

Ook lood in de zoom wil nog weleens uitkomst bieden. Door het gewicht vallen rokken en jurken mooi naar beneden en blijven ze daar ook. Helaas is die truc niet zo geschikt voor wijde, soepele ontwerpen. Een Marilyn Monroe-moment ligt dus altijd wel op de loer.

Spelbreker

Prinses Diana omschreef de wind eens als haar allergrootste vijand. Wie het geinige Pinterestboard Royals and the wind volgt, begrijpt waarom.

Heel wat koninklijke bovenbenen en buiken komen er voorbij, en doorgaans zeker niet in de meest voordelige posities.

Bij Máxima’s waanzinnige verjaardagsjurk van Iris van Herpen bleek de wind eveneens een spelbreker. Het prachtig gedoseerde lijnenspel veranderde in een mum van tijd in een wirwar van stof en strepen. Een herkansing lijkt me op z’n plek.Vastgepind

Tijdens de opening van het Máximapark moest Máxima zich in allerlei bochten wringen toen zij in een vrij korte, strakke jurk een rondje moest fietsen. Zo ongemakkelijk! Wat gunde ik haar die dag een broek. Qua hoeden speelt onze fashion queen gelukkig wel op safe.

Met grote spelden en flink wat haarlak worden ze bijna op haar hoofd vastgeplakt. Koning Willem-Alexander moet daarom bij onverwachte bewegingen wel goed uitkijken voor zijn vrouw, want hoedenspelden worden niet voor niets ‘de dodelijkste accessoires ooit’ genoemd.

Foto (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in