Voor leuke 40+ vrouwen met stijl
Anita Willemars

Met deze kledingstukken lijk je jaren jonger!

Je bent zo oud als je je voelt, natuurlijk. Maar kleding is wel de allereerste indruk die iemand van je krijgt. En net zoals ik vroeger soms wat ouder wilde lijken, wil ik nu soms ook wel eens wat jonger overkomen.Slimme kledingstukkenTrends komen en gaan en als je wat ouder bent, hoef je echt ni...

Anita Willemars

Je bent zo oud als je je voelt, natuurlijk. Maar kleding is wel de allereerste indruk die iemand van je krijgt. En net zoals ik vroeger soms wat ouder wilde lijken, wil ik nu soms ook wel eens wat jonger overkomen.

Slimme kledingstukken

Trends komen en gaan en als je wat ouder bent, hoef je echt niet met elke trend mee te doen. Kies gewoon de kledingstukken die bij je passen.

Wil je er wel elk seizoen stylish uit zien, dan is het handig om basic items te combineren met trend items. Basic items zoals een witte blouse of een blauw colbert draag je waarschijnlijk jarenlang terwijl je een trend-item – zoals bijvoorbeeld een harig roze vest – waarschijnlijk maar 1 of 2 seizoenen zal dragen. Daarnaast heb je ook kledingstukken waaraan, zeg maar, ‘de eeuwige jeugd’ hangt, denk aan het bikerjack of een leren broek. De kunst is dus eigenlijk om deze drie met elkaar te combineren. Dus een basic item, met een trend-item en een ‘eeuwige jeugd’ item. Oftewel, witte blouse (basic), met leren broek (eeuwige jeugd) en roze harig vest (trend item).

Dit zijn mijn favoriete ‘eeuwige jeugd’ fashion items

1 Leren broek

Een leren broek geeft net dat beetje rock en roll aan je outfit waardoor je jonger lijkt en alleen daarom al mag deze broek niet in je basic collectie ontbreken.

Voor het geval je liever geen echt leer draagt, er zijn tegenwoordig hele goede vegan soorten leer. Zwart is altijd goed, maar denk ook eens aan een leuke dierenprint.

Leren broek met slangenprint &Other Stories € 279

2 Sweater

Denk aan je eigen middelbare schooltijd, waarschijnlijk droeg je toen al sweaters. Ik heb jarenlang de sweater overgeslagen omdat ik dacht dat ‘ie alleen voor de jeugd was.

Maar dat is natuurlijk onzin en ik heb hem helemaal herontdekt. Het zit heerlijk zacht en met een grappige print op de sweater voel je je direct weer jong.

Daily Paper via De Bijenkorf € 100

3 Blazer met gouden knopen

Het fijne van een colbert is dat het wat meer shape aan je lichaam geeft. Kies voor een jasje met rechte schouders, gouden knopen en waarin een taille verwerkt zit.

Het jasje corrigeert als het ware je lichaam en een beginnend buikje of afhangende schouders zijn direct onzichtbaar. Door de 2 rijen gouden knopen, lijkt je ook direct slanker omdat het je ‘optisch’ meer taille geeft.

Structuur blazer Zara € 89,95

4 Felle kleur

Beige en camel staan prachtig als je jong bent. Als je ouder bent word je vanzelf al wat kleurlozer, dus als je dan beige wil dragen heb je extra veel make up nodig.

Als je een vrolijke kleur draagt weerkaatst dat niet alleen op je huid en maar ook op je omgeving.

Rode jurk Caroline Biss € 215

5 Biker jack

Een ‘touch of rock & roll’ maakt iedereen jonger. denk aan de eeuwig jeugdige Mick Jagger.

Het biker jack is zowel een klassieker als een item wat iedereen jonger en stoerder maakt. Het fijn is dat je ze in alle prijsklassen en alle soorten leer/vegan leather kunt kopen.

Re Done € 1360

6 Jeans

Denk aan een oude oma met een mooie jeans en je krijgt een glimlach op je gezicht. Ik wel tenminste. jeans wordt blijkbaar nog steeds geassocieerd met jeugd.

Kies niet voor een te klassieke jeans, maar juist voor een high waisted jeans.

Zara € 49,95

7 Stoere schoenen

Ik leende deze robuuste boots eerst van mijn dochter en kreeg er zoveel leuke opmerkingen en vragen over dat het eigenlijk de reden is waarom ik dit blog geschreven heb.

De boots worden voornamelijk gedragen door jongeren, maar ook als je 50 + staan ze hartstikke leuk. En een paar goede boots maken je outfit direct stylish, stoer en actueel.

Dr Martens Chelsea boots € 189