Voor leuke 40+ vrouwen met stijl
Anita Willemars

'Met deze hippe slippers ben je in één keer zomerklaar'

Je kunt er niet omheen, de schoenentrend van deze zomer is bloot, bloter blootst! Oftewel de slipper gaat op chic.Van flipflop tot ‘puffed’ leren slipperOoit werd ik bijna een winkel uitgezet omdat ik op mijn flipflops aan het winkelen was. 'Zie je zelf niet hoe vies je voeten worden?' zei de ver...

Anita Willemars

Je kunt er niet omheen, de schoenentrend van deze zomer is bloot, bloter blootst! Oftewel de slipper gaat op chic.

Van flipflop tot ‘puffed’ leren slipper

Ooit werd ik bijna een winkel uitgezet omdat ik op mijn flipflops aan het winkelen was. 'Zie je zelf niet hoe vies je voeten worden?' zei de verkoopster. Ik vond toen dat ze best een punt had, maar dat gaat deze zomer gaat dit argument niet meer op. Bijna alle grote modemerken hebben een chique versie van de teenslipper en de gezondheidssandaal in de collectie.

Trend

Misschien komt het door corona en het massaal thuiswerken dat we met z’n allen de nieuwe schoenentrend zo omarmd hebben? Ook alle grote modelabels zoals Chanel, Dior, Balenciaga et cetera presenteerden hun nieuwe collecties met deze schoenentrends.

Mooie voeten

Een voorwaarde voor dezer trend is wel dat je je voeten wat vaker zal moeten verzorgen. Een likje lak op de teennagel is helaas niet genoeg. Neem wat vaker een voetbadje, verwijder eventuele het eelt en verwen je voeten met bodylotion. Of ga wat vaker naar de pedicure en laat je verwennen.

Zo draag je deze nieuwe schoenen trends:

De gezondheidsslippers anno 2021

Door de retro uitstraling van de slippers staan ze mooi bij lange zwierige jurken en rokken. Een wijde broek gaat ook prima. Let wel op dat er ‘iets van nu’ in je outfit aanwezig is, zodat alle schijn naar een totale retro look achterwege blijft.

1 Balenciaga € 241,50

2 Shabbies Amsterdam € 99

3 Dries van Noten € 615

Het nieuwe muiltje

Deze muiltjestrend doet mij denken aan de jaren ’50 waarop de muiltjes met naaldhak of kittenheel in alle kleuren verkrijgbaar waren. Uberhip is om de muiltjes in zoete pastelkleuren aan te schaffen. Ze passen overal bij, zowel een jeans als een lange wijde rok leuken ze op.

4 Zwarte slippers met hak H&M € 29,95

5 Raffia muiltje Bottega Veneta € 820

6 Zara blauw € 39,95

Teenslippers op chic

Het fijne van de nieuwe leren slipper is dat je ze net zo eindeloos kunt combineren als de klassieke flip flops en dat ze ook nog passen bij een zakelijke outfit. Ze misstaan niet onder een sexy, linnen minijurk, maar zijn net zo goed gemaakt voor een zomerpak in neutrale tinten. Zowel teenslippers met hak als zonder hak zijn populair. De hipste versie is als de bandjes bij de tenen wat dikker zijn, oftewel opgevuld.

7 Beige teenslippers &Other Stories € 89

8 Jimmy Choo € 495

9 Samsoe Samsoe € 107

De wikkelsandaal

Vind je bovenstaande schoenen echt te bloot, kies dan voor de sandaal met wikkelbandjes om de enkel. De wikkelbandjes leggen de aandacht op je enkels en wat minder op je bijna blote voeten. Deze sandalen maken je outfit direct ‘dressed up’. Of je nu een jumpsuit, een oude jeans of een kokerrok draagt.

10 Zara wikkelsandaal roze met hak € 49,99

11 Bash wikkel sandaal € 150

12 Zara wikkel sandaal € 39,95

1 outfit 7 verschillende schoenen