Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Letham House Hotel, luxe in Schotland

Alsof je oude vrienden bent, zo wordt je verwelkomd als lady of the house Barbara de voordeur opent. Letham House is een wit gestucte huis uit de 17e eeuw en ligt net buiten het middeleeuwse stadje Haddington, aan het eind van een bijna verborgen oprijlaan. Zo'n 20 minuten van Edinburgh.

letham house hotel

Letham House Hotel

Voor het 6e jaar komen we in Schotland voor een (al golfend) roadtrip, heb echt m'n hart verpand aan dit prachtige land met zijn vriendelijke mensen. Belangrijk voor het slagen van zo'n trip zijn de plekken waar we overnachten. Letham House is weer zo'n pareltje die waar we nog vaak gaan terugkomen. Dat weet je dan meteen zodra de drempel over stapt...

Hier kom je tot rust en kun je afstand nemen van het drukke, stadse leven. Misschien zelfs je mobieltje op flightmodus zetten, wat voor mij - zeg ik eerlijk - best een opgave is. Over mobiel gesproken, de wi-fi is goed.

Letham House badkamer

A (bath) room with a view

Er is niets fijners dan een grote badkamer bij je hotelkamer. Toch? Deze voldoet aan alle eisen en meer. Prachtig, groot bad op pootjes én uitzicht over de tuin met gigantisch roodbeuken. Perfect plek om de stijve spieren na een rondje Schots golf tot rust te laten komen.

Ook fijn, de grote luxe flessen shampoo, bodylotion etc van het Engelse merk Cole & Lewis, in de UK gemaakt van botanische ingredienten en parabeen vrij. Voordat ik het vergeet, naast het bad is er ook nog een grote inloop douche én open haard.

Letham House kamer

A (bed) room with a view

Eigenaren Barbara en Chris hebben bijna twee jaar nodig gehad om dit authentieke huis te renoveren en in te richten. Ze zeggen dat het huis hun samen heeft gebracht, ze zijn zelfs in de tuin getrouwd. Hoe romantisch is dat?

Het is prachtig gedaan, denk mooie dikke stoffen, design behang, originele meubelstukken en veel antiek. Elke slaapkamer is anders. Wij verbleven in Room Botanical, weer met uitzicht op de grote tuin. Een ruime kamer met groot bed dat gedekt is met superzacht Egyptisch katoen beddengoed afgezet met kant. Kom daar thuis maar es om. Natuurlijk met koffie- en thee dienblad (het blijft Engeland, hè?). Ik was meteen verliefd op de Downton Abbey style divan.

Letham House hotel

Ontbijt of diner in Letham House

Ontbijt wordt geserveerd in de dining room op de begane grond. Er is een grote tafel waar de gasten aanschuiven. Ik vind het leuk om andere reizigers te ontmoeten en verhalen uit wisselen tijdens het verorberen van een poached egg.

Er staat een ruime selectie op tafel met mooie Schotse producten afgewisseld met huisgemaakte marmelades, fruitsalades en natuurlijk vers geraapte eitjes uit eigen ren.

Barbara is een toegewijde kok en kookt ongeveer 3 avonden per week ook diner. Van te voren opgeven, een 3-gangen menu kost £ 35.

Letham House Karin Barnhoorn

Er gaat rust uit van deze plek, je voelt de historie van het huis en van de omgeving. Zo groen! Zodra je de auto uitstapt dan ga je mee in deze energie. De hectische buitenwereld is erg ver weg. Life is good in Letham House, waar je overal kunt zitten met een boek of gewoon een beetje voor je uitstaren. Kan niet wachten tot onze volgende Schotse roadtrip in 2017, deze stop zit er zeker tussen. Terug naar de badkamer-met-uitzicht.

Fijn Zomers weekend,

Karin Barnhoorn