Voor leuke 40+ vrouwen met stijl
Sylvia Schaffrath

Kerstfilms voor wie niet van kerstfilms houdt!

Kerstmis, de gezelligste tijd van het jaar. Of dat helemaal klopt, waag ik te betwijfelen aangezien elk jaar alle (online) magazines en programma’s bol staan van de verhalen over kerststress (iets met een kerstboom, kerstkoken en kerstcadeautjes) en kerstruzies (iets met ernstig lastige (schoon)f...

Sylvia Schaffrath

Kerstmis, de gezelligste tijd van het jaar. Of dat helemaal klopt, waag ik te betwijfelen aangezien elk jaar alle (online) magazines en programma’s bol staan van de verhalen over kerststress (iets met een kerstboom, kerstkoken en kerstcadeautjes) en kerstruzies (iets met ernstig lastige (schoon)familie), maar hoe dan ook is het een periode waarin we diezelfde familie, al dan niet inclusief aangetrouwde, stief-, half- en bonusvarianten, vaker zien dan anders.

Tot dít jaar natuurlijk. Want dit jaar maakten we allemaal, wereldwijd, kennis met Miss Rona. En boy, heeft zij de boel overhoop gegooid.

Dooddoener van de week: Kerst 2020 wordt anders

De kogel is door de kerk, we mogen maximaal drie mensen (van 13+) uitnodigen voor het kerstdiner. Afgaande op al die verhalen over kerststress en kerstruzie zóu je zeggen dat dit voor bijna iedereen een opluchting moet zijn, maar de socials staan vol met ‘ach-en-wee-verhalen’, her en der gelardeerd met een ingenieuze complottheorie.

Word je daar ook een beetje moe van?

Dan heb ik een paar fantastisch mooie films voor je. Geen kerstfilms, wat eigenlijk heel raar is, want het zijn bij uitstek films die je laten nadenken over het leven: over je dromen, over de mensen waar je van houdt, en hoe je daar mee om wilt gaan. Films met een lach en een traan.

Met een dekentje op de bank, een glühwein of warme choco erbij fijn binge watchen:

Ik had willen beginnen met Pay it Forward, één van de mooiste films ooit. Maar ja, de ondertussen door vrijwel iedereen verguisde Kevin Spacey speelt hierin een belangrijke rol. Hoe graag ik ook zou zeggen dat dit niks afdoet aan de film, dat kan ik niet. Zelfs al gaat het om het verhaal...

...en hebben ook Helen Hunt en Haley Yoel Osment  (‘The Sixth Sense!’) een hoofdrol. Het is lastig om nog ‘normaal’ naar Kevin Spacey te kijken. En dat is meer dan jammer want de boodschap van deze film is echt zo de moeite waard. Ondertussen is Pay it Forward niet eens meer op de grote streamingsdiensten te vinden, maar op Bol.Com zijn boek én DVD verkrijgbaar.

Gelukkig zijn er meer films in dit genre. In het verlengde van dat idee is het altijd goed om bijvoorbeeld The Bucket List (nog eens) te kijken...

...of Of The Pursuit of Happiness.

Verder, o zo mooi, en net uitgekomen, The Life Ahead, met the one and only Sophia Loren.

Niet voor niks bejubeld is A Marriage Story.

Tot slot, om het af te leren, A beautiful day in the neighbourhood met de immer briljante Tom Hanks, die je na deze film acuut als broer of toch minimaal als buurman wilt.

En nee, ik neem het je niet kwalijk als je al deze films al vóór Kerstmis gekeken hebt ?