Voor leuke 40+ vrouwen met stijl
Josine Droogendijk

Josine van Modekoningin Máxima: 'Saai is een begrip waar HM niets van wil weten'

Josine Droogendijk, Nederlands bekendste Máxima-kenner, bespreekt wekelijks de mode van royals in binnen- en buitenland. Deze week opvallend: Máxima’s nieuwe horloge van Chanel.

Josine Droogendijk

Josine Droogendijk, Nederlands bekendste Máxima-kenner, bespreekt wekelijks de mode van royals in binnen- en buitenland. Deze week opvallend: Máxima’s nieuwe horloge van Chanel.

Getty Images

Er staan heel veel woorden in Máxima’s modewoordenboek. Kleurrijk, verrassend en maximaal, om er even drie te noemen. Maar saai? Nee, dat is een begrip waar onze koningin niets van moet weten. Toen ze deze week een legergroene broek en blouse aantrok, was één ding dus wel duidelijk: daar moest een extravagante ketting bij.

Getty Images

Gelukkig had ze nog wel wat moois in haar walk-in closet liggen. Een ketting slash verentooi met allerlei soorten kralen. Het sieraad zou haar hele schouderpartij bedekken. Zou het too much zijn? Welnee. Voor een vrouw à la Máxima is niets too much. En zo geschiedde. Bij haar werkbezoek in Utrecht keken de aanwezigen hun ogen uit. Well done, koningin!

Madrid

Na twee dagen Davos (18 en 19 januari) kregen we de koningin een paar dagen niet te zien. Of nou ja, niet… In het Spaanse tijdschrift Hola! zijn foto’s gepubliceerd van een ‘moeder-dochter’-uitje met Amalia in Madrid. Hondje Mambo mocht ook mee. Vanwege de mediacode mogen de foto’s in Nederland niet gepubliceerd worden. Daar houd ik me graag aan; ik gun ze hun privacy.

.

Wel wil ik even verklappen dat Máxima op de beelden een nieuw horloge draagt. En niet zomaar een geinige glimmer. Nee, het is de Première van Chanel. Deze klassieker werd in 1987 op de markt gebracht door het Franse modehuis. Als knipoog naar de iconische ketting van de Chanel-tassen is de band van het horloge gemaakt van gevlochten staal (met geelgoud) en leer. De achthoekige vorm van het uurwerk verwijst naar de vorm van de parfumflesjes van Chanel. Prijskaartje? Dat is 6100 euro.

Mathilde & Monet

Mathilde kwam deze week ook met wat nieuws op de proppen. Tijdens een verlate nieuwjaarsreceptie droeg de Belgische koningin een midi-jurk van Natan.

ANP

Vooral het dessin viel me op, want zag ik daar nou de bekende waterlelies van Monet? Ja, zo maakte een telefoontje naar Brussel me duidelijk. De collectie Winter 2022 draait om de werken van de Franse impressionistische kunstschilder en werd om die reden ook gepresenteerd op het plein voor de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België.

Klassieker

Het witte overhemd is een allemansvriend en voelt zich overal thuis. Of het nu bij een vergadering op kantoor, een dagje shoppen of een koninklijk gala is.

Brunopress

Letizia kan over de laatste optie meepraten, want deze week droeg ze bij haar zachtroze avondrok een witte blouse met riante strik.

Laurentien de Leesprinses

Prinses Laurentien is onze nationale voorleesmoeder. Gisteren zat ze ook weer met een boek tussen de kinderen.

ANP

Over haar excentrieke stijl is door de jaren heen al genoeg geschreven, maar is het je weleens opgevallen dat ze qua kleding ook goed nadenkt over de gelegenheid? Met een zwarte jurk zou ze afstand creëren, terwijl ze met deze combi van rode kleding en een veelkleurige sjaal juist zorgt voor vrolijkheid en feest.

Deze aflevering van Oranje Franje heeft eerder in het AD gestaan 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Columns
  • Getty Images