Voor leuke 40+ vrouwen met stijl
Josine Droogendijk

Josine van Modekoningin Máxima over Mathilde als kerstbal

Josine Droogendijk, Nederlands bekendste Máxima-kenner, bespreekt wekelijks de mode van royals in binnen- en buitenland. Deze week opvallend: de royals halen de feestkleding uit de kast.Zodra het einde van het jaar nadert, kun je de klok erop gelijk zetten dat de royals hun kerstkleding weer tevo...

Josine Droogendijk

Josine Droogendijk, Nederlands bekendste Máxima-kenner, bespreekt wekelijks de mode van royals in binnen- en buitenland. Deze week opvallend: de royals halen de feestkleding uit de kast.

Zodra het einde van het jaar nadert, kun je de klok erop gelijk zetten dat de royals hun kerstkleding weer tevoorschijn halen. Met fluweel, pailletten, nepbont en glanzende zijde weten ze kranig de meest donkere dagen van het jaar op te vrolijken.

Kijk maar eens naar onze zuiderburen.

Tijdens het traditionele kerstconcert in het Koninklijk Paleis in Brussel gaf prinses Elisabeth acte de présence in een fantastische cocktailjurk van Dries van Noten. Ze leek wel te zijn weggelopen uit een modern sprookjesboek.

Eléonore, de jongste van het koninklijk gezin, koos op haar beurt voor een lurex jurk van Maje. Komt het ontwerp je bekend voor? Dat zou zomaar kunnen komen door onze eigen prinses Alexia.

Mathildes felrode kerstjurk deed me een beetje denken aan een kerstbal door de glanzende stof én de bijzondere belijning. Wie heeft in vredesnaam bedacht dat een rommelig accent op het heupgedeelte (lees: breedste gedeelte) een verstandig idee is?

Favoriete trui

Bij de Noren zijn ze inmiddels ook in de feeststemming. Op de kerstfoto die deze week werd vrijgegeven draagt prinses Alexandra een witte CO coltrui van haar moeder, prinses Mette-Marit.

Blijkbaar is het een heel fijne trui voor een royal, want prinses Mary van Denemarken is er ook al mee gespot. Wie maakt er een kwartet van?

Prins Sverre Magnus, de peetzoon van koningin Máxima, kreeg voor kerst zo te zien een kaaklijn cadeau.

Glamourgirl

Victoria van Zweden verscheen deze week in groen fluweel op de rode loper. Haar matchende bontjas is een ontwerp van Balmain x H&M. Kerstiger dan dit krijg je het niet.

Tartan chic

Prinses Madeleine nam dit jaar enkele kerstbomen in ontvangst. Ik vraag me af of ze voor haar elegante kerstlook soms inspiratie heeft opgedaan bij collega Kate...

...want die verscheen in 2018 met een vergelijkbare outfit.

Tip van Máxima

En last but not least nog wat aandacht voor onze eigen modekoningin, want die gaf vorige week donderdag nog een handige shoptip cadeau. Kijk maar eens goed. Op de foto links draagt ze een jumpsuit, op de foto rechts een deux-pièces.

Ja inderdaad, beide outfits zijn in dezelfde Natan-stof uitgevoerd. Heb je dus een zwak voor een bepaalde wol- of zijdesoort? Bestel er dan sans gene twee outfits van. Als Máxima het mag, mogen wij het ook!

Foto's (c) Getty Images, ANP, Brunopress