Voor leuke 40+ vrouwen met stijl
Josine Droogendijk

Josine van Modekoningin Máxima over groene plissés, witte pakken en zoete pastels

Josine Droogendijk, Nederlands bekendste Máxima-kenner, bespreekt wekelijks de mode van royals in binnen- en buitenland. Deze week opvallend: een ode aan prinses Diana.Als senior royal droeg Meghan, de hertogin van Sussex vaak mooie spektakelstukken, maar sinds ze vertrokken is bij The Firm is he...

Josine Droogendijk

Josine Droogendijk, Nederlands bekendste Máxima-kenner, bespreekt wekelijks de mode van royals in binnen- en buitenland. Deze week opvallend: een ode aan prinses Diana.

Als senior royal droeg Meghan, de hertogin van Sussex vaak mooie spektakelstukken, maar sinds ze vertrokken is bij The Firm is het soberheid troef. Zelfs een kekke tas of een leuk printje lijkt too much te zijn. Zonde, want haar koninklijke stijl was best inspirerend, terwijl het nu veel van hetzelfde is. Toch denk ik dat Meghan niet zomaar voor een switch gekozen heeft. Nee, iedereen die de hertogin een beetje volgt, weet dat ze vol idealen zit en de wereld heel wat te vertellen heeft. 

Als je verhaal maar krachtig genoeg is, kun je dat natuurlijk prima doen in een vrolijke bloemenjurk, maar een zakelijk broekpak leidt de aandacht inderdaad minder af van de inhoud. Zeker als het een maagdelijk wit broekpak is met al even witte accessoires. Dat was dan ook precies wat Meghan vorig weekend droeg tijdens haar bezoek aan de Invictus Games in Den Haag.

Tijdens de Haagse trip bewees Meghan ook dat ze oog heeft voor haar omgeving. Toen ze een moeder met pasgeboren baby zag, leende ze spontaan haar jas uit om het kleine frummeltje warm te houden. Lief!

Keek Meghan voor een elegante avondlook de kunst af bij prinses Diana? Dat zou zomaar kunnen, want de witte off shoulder top met geknoopte halslijn deed mij onmiddellijk denken...

...aan de iconische Diana-portretten die fotograaf Mario Testino vijf maanden voor haar dood schoot.

De diamanten armband is in ieder geval honderd procent zeker een mooie ode, want de zogeheten ‘tennisarmband’ droeg prinses Diana regelmatig in de jaren negentig.

Zoals hier in 1997 in gesprek met haar stiefmoeder Raine. De cocktailring met de aquamarijn heeft Meghan ook geërfd. 

Hier zie je de armband iets beter, Meghan had 'm hier in 2019 om.

Nederland

Door naar koningin Máxima, want die was deze week in het groen aanwezig bij de uitreiking van de Four Freedom Awards in Middelburg. Haar jurk vol plisséplooien komt van het Belgische label Natan. 

Engeland

Aan het Britse hof is het vandaag ook een drukte van belang, want de Queen mag maar liefst 96 kaarsjes uitblazen. Ter ere van de feestelijke gelegenheid werd er gisteren alvast een foto vrijgegeven van de vorstin naast haar pony's Katie en Nightingale. De groene mantel met pelerine (korte cape) kennen we van de paasfoto’s van vorig jaar en het zal me niet verbazen als het kledingstuk al veel langer meegaat. Haar favoriete oliejas van Barbour doet immers ook al een jaar of dertig dienst.

Zeg je Pasen, dan zeg je pastelkleuren. Catherine, de hertogin van Cambridge, droeg tijdens de paasdienst van afgelopen zondag een babyblauwe mantel van Emilia Wickstead. Bij het heel klassieke kledingstuk had ik graag een statement-hoed à la Máxima gezien, maar de hertogin koos anders. Sinds een jaar of drie heeft ze de brede haarband omarmd als handelsmerk en zoiets kun je natuurlijk niet zomaar laten vallen.

Deze aflevering van Oranje Franje heeft eerder in het Algemeen Dagblad gestaan, Foto's (c) Brunopress, Getty Images