Voor leuke 40+ vrouwen met stijl
Josine Droogendijk

Josine van Modekoningin Máxima over de enorme broche van HM

Josine Droogendijk, Nederlands bekendste Máxima-kenner, bespreekt wekelijks de mode van royals in binnen- en buitenland. Deze week opvallend: een waanzinnig mooie Kate.De afgelopen weken heb ik best wel eens gemopperd op Catherine, de hertogin van Cambridge. De prachtige brunette heeft op de een ...

Josine Droogendijk

Josine Droogendijk, Nederlands bekendste Máxima-kenner, bespreekt wekelijks de mode van royals in binnen- en buitenland. Deze week opvallend: een waanzinnig mooie Kate.

De afgelopen weken heb ik best wel eens gemopperd op Catherine, de hertogin van Cambridge. De prachtige brunette heeft op de een of andere manier een zwak voor suffe, soms zelfs stijve mantels, maar deze week kregen we haar van een heel andere kant te zien. De Royal Tour naar de Caraïbische eilanden kan met recht een modespektakel genoemd worden.

Highlight nummer 1: een zoetroze avondjurk met speelse mouwtjes van The Vampire’s Wife.

Highlight 2: een vintage jack van Yves Saint Laurent, dat het stijlicoon al had toen ze nog studeerde aan de universiteit.

Tijdens een wandeling door de natuur kregen we zelfs Dutch Design te zien.

De legergroene broek van de hertogin komt van G-star.

Vlaggenparade

Het onderwerp flagdressing (je kleden in de kleur van de landsvlag) is bij de voorbereidingen blijkbaar niet vergeten.

Bij aankomst in Belize droeg de hertogin een koningsblauw ensemble. De vlag van Belize bestaat uit een koningsblauwe basis met rode, horizontale strepen.

Op Jamaica deed Kate er nog een schepje bovenop qua flagdressing. De hertogin nam het gele gedeelte van de vlag voor haar rekening, terwijl prins William met zijn zwarte pak en donkergroene das de driekleur compleet maakte.

De kracht van accessoires

Door naar Máxima, want daar gebeurde ook van alles. Zo droeg ze deze week, tijdens een drukke vergaderdag in Washington, een enorme broche.

En met enorm bedoel ik dan ook écht enorm.

Heerlijk hoe een goede accessoire een eenvoudig pak gelijk bijzonder maakt.

Amalia koos op haar beurt voor royal recycling. Tijdens haar stage bij het Oranje Fonds werd de prinses gespot in een geelwitte blouse van Zeus + Dione, die ook al te zien was op een eerdere selfie met Claudia de Breij.

Nu zou ik een heel verhaal kunnen ophangen over Hollandse zuinigheid, maar met een aanschafprijs van boven de 1000 euro is dat natuurlijk flauwekul. Wel vind ik het heel leuk dat de prinses qua kleding haar collega’s niet overschaduwt. Ze is echt one of the guys.

Groen in roze

Omdat we deze week werden overladen met mooie outfits, kan ik eindelijk eens een keer afsluiten met een gala-look. En wat voor een!

Tijdens een chic avondje werd prinses Victoria van Zweden gezien met een zuurstokroze avondrok van H&M. Het ontwerp heeft grote steekzakken aan de zijkant - ja, ook vrouwen vinden dat fijn - en is gemaakt van gerecycled polyester.

Deze aflevering van Oranje Franje heeft eerder in het Algemeen Dagblad gestaan. Foto's (c) Getty Images, Brunopress, UNSGSA