Voor leuke 40+ vrouwen met stijl
Josine Droogendijk

Josine van Modekoningin Máxima: 'HM's jurk is fris en accentueert haar slanke lijn, wat wil je nog meer?'

Josine Droogendijk, Nederlands bekendste Máxima-kenner, bespreekt wekelijks de mode van royals in binnen- en buitenland. Deze week opvallend: een kleurrijke kunstrok.Ze was nog maar net terug uit Griekenland, maar zondag vertrok Máxima alweer naar Schiphol voor een VN-bezoek. Dit keer ging de rei...

Josine Droogendijk

Josine Droogendijk, Nederlands bekendste Máxima-kenner, bespreekt wekelijks de mode van royals in binnen- en buitenland. Deze week opvallend: een kleurrijke kunstrok.

Ze was nog maar net terug uit Griekenland, maar zondag vertrok Máxima alweer naar Schiphol voor een VN-bezoek. Dit keer ging de reis naar India, waar de koningin met hoogwaardigheidsbekleders sprak over de toegang tot financiële diensten.

Inmiddels bekend met de overenthousiaste airco’s daar, trok de koningin een jurk met lange mouwen aan.  De vrouw rechts is de Indiase president Droupadi Murmu.

Waarschijnlijk ken je de jurk al wel, want tijdens de fotosessie op Noordeinde droeg Máxima hem ook. Het gaat om een ontwerp van Altuzarra, dat beide keren gecombineerd werd met witte plexi-pumps van Gianvito Rossi.

Ik moet zeggen dat ik de look erg kan waarderen. De kleurencombinatie is fris, de rok danst door de ongelijke lengte om haar heen en de knoop bij de taille accentueert haar slanke lijn. Wat wil je als koningin nog meer?

Sussex

Deze week was het 25 jaar geleden dat prinses Diana overleed in hartje Parijs. Hoewel Meghan haar schoonmoeder in ruste nooit heeft gekend, besloot ze - egocentrisch als ze is - slim mee te liften op alle publiciteit.

In tijdschrift The Cut stond een uitgebreid interview met de hertogin, waarin wel bleek dat ze zichzelf vooral ziet als een slachtoffer. Bepaalde alinea’s waren ronduit gênant om te lezen, maar de coverfoto hield me eigenlijk het meest bezig. De verwijzing naar prinses Diana, die vlak voor haar dood ook in een zwarte coltrui poseerde, was overduidelijk #HowcanImakethisaboutme

Zweden

Prinses Sofia was deze week aanwezig bij een muziekfestival voor jongeren met een handicap. Voor de gelegenheid trok ze een rok aan met een kleurrijke kunstprint.

Dat kan ik altijd wel waarderen. Hoe meer we kunnen genieten van kunst, hoe beter. Door de drie wijduitstaande lagen werd het dramatische effect nog eens extra versterkt.

Nederland

Vanwege lichamelijke ongemakken draagt prinses Beatrix tegenwoordig liever een broek dan een rok.

Om toch een chic en koninklijk effect te bereiken, droeg ze vrijdag een top met rijk geborduurde mouwen.

Een vleugje kleur bij haar oorbellen had de look nog net wat vrolijker gemaakt, maar eigenlijk mag ik helemaal niet zeuren. Als je er op 84-jarige leeftijd zo uitziet, heb je het gewoon heel goed gedaan.

Zweden

Als er één dier elegant is, dan is dat de zwaan wel. In koninklijke kledingkasten en kluizen zien we de watervogel dus regelmatig opduiken. De Zweedse kroonprinses Victoria droeg dinsdagavond bijvoorbeeld een jurk uit de collectie Zwaneneiland van Jennifer Blom.

Je moet even goed kijken, maar dan zie je inderdaad een zwaan rondzwemmen op haar boezem.

Foto's © Brunopress, Getty Images, ANP

Deze aflevering van Oranje Franje heeft eerder in het Algemeen Dagblad gestaan.