Voor leuke 40+ vrouwen met stijl
Josine Droogendijk

Josine van Modekoningin Máxima: 'Het nieuwe kapsel van Elisabeth is wel erg mevrouwerig'

Josine Droogendijk, Nederlands bekendste Máxima-kenner, bespreekt wekelijks de mode van royals in binnen- en buitenland. Deze week opvallend: een nieuw kapsel voor prinses Elisabeth.Felroze wordt dé trendkleur deze winter, maar aan het hof hebben ze een andere optie omarmd: mosterdgeel. Catherine...

Josine Droogendijk

Josine Droogendijk, Nederlands bekendste Máxima-kenner, bespreekt wekelijks de mode van royals in binnen- en buitenland. Deze week opvallend: een nieuw kapsel voor prinses Elisabeth.

Felroze wordt dé trendkleur deze winter, maar aan het hof hebben ze een andere optie omarmd: mosterdgeel. Catherine, de prinses van Wales, werd deze week gespot in een mosterdgele jurk van Karen Millen.

Het kledingstuk is gemaakt van gerecycled polyester en valt op door de elegante plooirok en subtiele pofmouw.

Koningin Mathilde combineerde de koninklijke trendkleur met rood. Geen heel logische combinatie misschien, maar dit is natuurlijk een dikke knipoog naar de Belgische vlag. De koningin droeg de outfit namelijk bij een bijeenkomst van het Belgische leger, waar zoon Gabriël nu ook in opleiding is.

Keurig kapsel

Prinses Elisabeth, hierboven te zien naast haar moeder, droeg tijdens de gelegenheid een klassieke robe manteau van Natan. De combinatie met bordeauxrode accessoires is mooi en geeft de look wat diepte, maar het meest interessant vind ik haar kapsel.

De Belgische kroonprinses heeft namelijk de schaar in haar blonde lokken laten zetten. Tot voor kort had ze lange haren tot halverwege haar rug, nu tikken ze haar schouders aan. Ik hoop eerlijk gezegd dat het een eenmalige keuze is, want vanwege haar functie hult Elisabeth zich al in klassieke kleding.

Dan mag het kapsel wel wat jonger zijn, want anders wordt het wel héél mevrouwerig voor Elisabeths leeftijd van 20 jaar.

Dutch Design

Aan het Deense hof draait het deze week eigenlijk maar om één ding: de afgenomen titels. Toch laat ik op deze plek graag even een mantel van Mary zien.

De prinses droeg namelijk Dutch Design tijdens de opening van het parlement. De lichtblauwe mantel komt uit het Amsterdamse atelier van Claes Iversen, die ook nauw samenwerkt met koningin Máxima.

Eerder, in 2017, droeg Mary bij haar mantel witte accessoires. Zeg het maar: welke combinatie vind jij mooier?

Boho-glam

Prinses Laurentien verscheen deze week eveneens in het lichtblauw op de loper en dat leverde - op z’n zachtst gezegd - een bijzondere look op.

Bij de première van de Grote Sinterklaasfilm droeg de prinses namelijk een wonderlijke combinatie van stoere stappers, een wijde broek met print, een glanzende blouse met ruches, een fluwelen mantel à la Sinterklaas en in haar blonde lokken ook nog veren à la piet. Dressed for the occasion, zullen we maar zeggen.

Dochter Eloïse koos voor het andere uiterste en hulde zich in sober zwart.

Kunstwerk

Ik sluit de rubriek deze keer af met Victoria. De Zweedse troonopvolger woonde deze week een kerkdienst bij en dat deed ze in stijl.

Haar witte jasje zat als gegoten en een cognackleurige riem liet alle aandacht uitgaan naar haar slanke taille. Well done! 

Natuurlijk had haar kapsel weer wat weg van een kunstwerk, zeker in combinatie met de verfijnde haardecoratie. Wat zou ik haar kapper graag een dagje lenen!

Foto's (c) Brunopress, Getty Images, ANP. Deze aflevering van Oranje Franje heeft eerder in het Algemeen Dagblad gestaan