Voor leuke 40+ vrouwen met stijl
Josine Droogendijk

Josine van Modekoningin Máxima: 'Het leek alsof HM een heuse metamorfose had ondergaan'

Josine Droogendijk, Nederlands bekendste Máxima-kenner, bespreekt wekelijks de mode van royals in binnen- en buitenland. Deze week opvallend: Rania leent juwelen uit.NederlandNa een lange zomervakantie onder de Griekse zon is Máxima deze week weer begonnen aan een nieuw seizoen vol koninklijke op...

Josine Droogendijk

Josine Droogendijk, Nederlands bekendste Máxima-kenner, bespreekt wekelijks de mode van royals in binnen- en buitenland. Deze week opvallend: Rania leent juwelen uit.

Nederland

Na een lange zomervakantie onder de Griekse zon is Máxima deze week weer begonnen aan een nieuw seizoen vol koninklijke optredens.

In Delft sprak ze met studenten over hun mentale gezondheid en dat deed ze uiteraard in stijl. Met een heerlijk kleurtje op haar wangen en een strakke middenscheiding leek het alsof de koningin een heuse metamorfose had ondergaan.

De stof van de top, zijde met geëtste bloemen, draagt vast heel lekker, want de grijze variant werd gebruikt voor een avondjurk...

...en de zachtroze voor een jurk tot op de knie.

De hoge Miu Miu hakken die Máxima gisteren droeg zijn maar liefst 12 centimeter hoog. Ieder ander zou ze alleen willen dragen tijdens een avondje uit mét zitgarantie, maar Máxima heeft inmiddels wel bewezen dat ze niet zo bang is voor wat blaren.

Koning Willem-Alexander was deze week op pad om enkele energiesystemen op de Noordzee te bekijken. In plaats van zijn gebruikelijke uniform - een donkerblauw pak met een lichtblauwe das - droeg hij dit keer een bruin jasje met een blauwe broek.

In de weken voor de zomervakantie viel het me ook al op dat de koning volop aan het variëren was. Zou hij na de omarming van de baard nu ook op zoek zijn naar wat nieuws qua mode?

Jordanië

Koningin Rania van Jordanië is een prachtige vrouw en de duizenden outfits in haar walk-in closet doen er stuk voor stuk alles aan om dat te onderstrepen.

Op de portretten die deze week werden vrijgegeven draagt ze -onder andere- een modern broekpak van gele zijde, dat net dat beetje extra krijgt door een aangeknipte sjaal.

En er kwam nog meer modenieuws uit Jordanië. Vorige week werd de verloofde van Rania’s oudste zoon voorgesteld, een dame met de klinkende naam Rajwa Khaled bin Musaed bin Saif bin Abdulaziz Al Saif.

Aangezien een eerste indruk nooit meer kan worden overgedaan, werd er goed nagedacht over haar kleding en toebehoren. Daarbij ging Rania’s juwelenkluis ook open.

Blijkbaar is het dikke mik tussen de huidige en de toekomstige koningin, want het swappen bleef niet beperkt tot de juwelen. Zo kennen we Rajwa’s riem ook al een tijdje.

Last but not least nog wat aandacht voor Meghan, die deze week haar nieuwe podcast Archetypes lanceerde op Spotify.

Op bewegende beelden is te zien dat de hertogin tijdens de eerste opname een gestreepte blouse met V-hals droeg. In eerste instantie leek het label achter het kledingstuk gevonden, want een blouse van Anthropologie is voorzien van dezelfde streepjes, halslijn en mouwen. Een arendsoog ontdekte echter dat de knoopjes niet overeenkwamen. De blouse van Meghan heeft één witte knoop, de blouse van Anthropologie twee gestreepte. En zo werden de kledingdetectives weer aan het werk gezet. Het lijkt soms zo makkelijk, het identificeren van koninklijke kleding, maar je kunt er een dagtaak aan hebben ?

Foto's (c) Brunopress, Getty Images, Hashemite Court of Jordan. Deze aflevering van Oranje Franje heeft eerder in het Algemeen Dagblad gestaan