Voor leuke 40+ vrouwen met stijl
Josine Droogendijk

Josine van Modekoningin Máxima: 'Geen bamboetas van Gucci voor HM, maar gewoon eentje van Uterqüe'

Josine Droogendijk, Nederlands bekendste Máxima-kenner, bespreekt wekelijks de mode van royals in binnen- en buitenland. Deze week opvallend: Margriet en Amalia dubbelen.

Josine Droogendijk

Josine Droogendijk, Nederlands bekendste Máxima-kenner, bespreekt wekelijks de mode van royals in binnen- en buitenland. Deze week opvallend: Margriet en Amalia dubbelen.

Brunopress

De regen tikt tegen de ramen, de lucht is grijs en toch kregen we donderdag een zonnetje te zien. Een koninklijk zonnetje dan, want Máxima ging donderdag gekleed in felgele kleding tijdens twee werkbezoeken in Eindhoven. Haar coltrui en wijde plooibroek zijn gekocht bij Max Mara, haar rode jas bij Oscar de la Renta.

Brunopress

Bij een bamboetas zullen de meeste modeliefhebbers gelijk aan Gucci denken, maar Máxima’s eyecatcher is gewoon gekocht bij de Spaanse confectieketen Uterqüe. Blijkbaar vindt ze hem zelf ook leuk, want inmiddels gaat de accessoire al meer dan tien jaar mee.

Stoere twist

Brunopress

Op Valentijnsdag is rood de aangewezen kleur, maar Máxima koos dinsdag voor een andere optie: camel. In haar agenda stond een bezoek aan het Prinses Máxima Centrum, het ziekenhuis voor kinderoncologie, en blijkbaar vond ze een ingetogen tint meer op z’n plek.

Brunopress

De wollen jurk die we te zien kregen heeft een aansluitend lijfje en een uitlopende rok, wat je ook wel een A-lijn noemt. Vermoedelijk hing het kledingstuk al wel even in Máxima’s inloopkast te wachten op een debuut, want het ontwerp komt uit Natans herfst-wintercollectie 2020. Leuk dat de koningin er stoere laarzen onder droeg, dat was precies wat deze klassieke jurk nodig had.

Verbeterpuntjes

Woensdag schotelde de koningin ons opnieuw wat nieuws voor. Voor een werkbezoek aan FastFeetGrinded, een bedrijf dat zich inzet voor het verduurzamen van de (sport)schoenindustrie, bestelde ze een bruinrode top met watervalhals.

Brunopress

Het kan aan de foto liggen, maar volgens mij is er qua pasvorm wel wat ruimte voor verbetering. Qua kapsel ook.

Populaire jurk

Brunopress

Dat het Nederlandse label La Dress jurken ontwerpt voor jong en oud, bewees prinses Margriet gisteravond. Tijdens de viering van haar tachtigste verjaardag droeg ze een leuke laagjesjurk met gouden stippen…

RVD

… die een jaar eerder - met korte mouw - al gezien werd bij prinses Amalia.

Brunopress

Koningin Máxima droeg bij dezelfde gelegenheid een cocktailjurk van Natan. Bij de zoom van de rok is een riante laag snijgaren aangebracht. Dit zijn draadjes (filamenten) die op lengte zijn gesneden. Een mooi alternatief voor bont. De gele schoenen van satijn en pvc hebben natuurlijk alles te maken met de strook gele zijde rond Máxima’s taille. It’s all in the details!

Brunopress

Prinses Annette schuwt bij officiële gelegenheden de toupeerkam niet. Woensdagavond verscheen ze ook weer op de rode loper met een kunstig bouwwerk op haar hoofd. Prins Bernhard bekeek de wereld door een bruinzwarte bril.

Getty Images

Prinses Aimée, een van de meest stijlvolle dames van de koninklijke familie, koos op haar beurt voor een leren top met goudkleurig borduurwerk. Een ontwerp van de Spaanse confectieketen Uterqüe.

Leermomentje

Brunopress

Over leer gesproken: koningin Letizia wist deze week te verrassen met een leren broek. De belijning met hoge taille was alles behalve flatteus, om het maar even voorzichtig te zeggen. De pumps met kleurverloop verdienen wel een compliment, net als de natuurlijke haarkleur mét grijze lok.

Deze aflevering van Oranje Franje heeft eerder in het Algemeen Dagblad gestaan.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Columns
  • Getty Images