Voor leuke 40+ vrouwen met stijl
Josine Droogendijk

Josine van Modekoningin Máxima: 'Even over koninginnen die twinnen'

Royal fashion detective Josine Droogendijk van Modekoningin Máxima over koninginnen die twinnen (en méér royal fashion).

Josine Droogendijk

Josine Droogendijk, Nederlands bekendste Máxima-kenner, bespreekt wekelijks de mode van royals in binnen- en buitenland. Deze week opvallend: Máxima en Mathilde twinnen.

Brunopress

Wat mij het allerleukste lijkt aan Máxima’s baan? Misschien wel de avondjurken en diademen, maar de werkbezoeken aan allerlei bedrijven staan ook zeker in mijn top 3. Deuren die normaal gesproken gesloten blijven, worden voor Hare Majesteit wagenwijd opengezet.

Brunopress

Zo ook deze week, toen ze in Raalte een bedrijf bezocht dat gespecialiseerd is in lijm- en oppervlaktetechniek. Voor de feestelijke gelegenheid haalde de koningin een bekende set van Natan uit haar kast. De bordeauxrode top was voorzien van een aangeknipte sjaal, die vrolijk om haar heen danste. De rok - met een split aan de voorzijde - is gemaakt van een alternatief voor leer: gewaxt linnen.

ANP

Wie de rok van Natan ook in haar kast heeft hangen, is koningin Mathilde van België. Zij droeg er in februari 2020 een top met reverskraag en flinke plateauzolen bij.

Koninginnen die twinnen

Brunopress

Over twinnen gesproken… Mathilde bezocht 31 maart de tentoonstelling Expeditie Egypte in het Koninklijk Museum voor Kunst en Geschiedenis (KMKG) in Brussel. Op haar witte japon prijkten een stuk of vijf moderne bladbroches.

Brunopress

De glimmers komen van een gedemonteerde ketting van Natan, die Máxima rond de inhuldiging ook aan haar garderobe toevoegde.

Royal powerpakken

Columns
  • Brunopress