Voor leuke 40+ vrouwen met stijl
Josine Droogendijk

Josine van Modekoningin Máxima: 'Door alle toeters en bellen verdween HM's schoonheid naar de achtergrond'

Josine van Modekoningin Máxima bespreekt de opvallendste royal looks van de week (ook iets met teveel toeters en bellen).

Josine Droogendijk

Welke kleur draagt Catherine met kerst? Waar kennen we Máxima’s jurk toch van? En hoe liet Sofia een avondjurk vermaken? In een nieuwe aflevering van Oranje Franje geeft Josine Droogendijk, Nederlands bekendste Máximakenner, antwoord op al deze vragen.

Máxima heeft zoveel moois in haar walk-in closet hangen, dat kledingstukken bijna de kans niet krijgen om te slijten. Dat bleek ook wel tijdens het staatsbezoek van de Zuid-Koreaanse president aan Nederland.

Brunopress/Patrick van Emst

Tijdens de welkomstceremonie op de Dam droeg de koningin een donkerblauwe mantel uit 2002. Hoewel de creatie van Natan ruim 21 jaar oud is, oogt hij nog als nieuw. Door de neutrale basis kwamen haar fluwelen hoed, tas en pumps extra goed tot hun recht. Dit smaakt naar meer!

Brunopress/Patrick van Emst

Voor het staatsbanket, dat een paar uur later plaatsvond, liet de koningin opnieuw een eerder gedragen kledingstuk uit haar kast halen. Dit keer een avondjurk van fluweel en kant, ontworpen door het Griekse label Costarellos.

Brunopress/Patrick van Emst

Eerlijk gezegd werd ik er niet heel warm van. Fluweel kán heel mooi zijn, vooral als de nadruk ligt op de rijkheid van de stof. Bij deze jurk was dat helaas niet het geval. Banen, doorkijkjes, een opstaande kraag, een prominent ordelint, een veelvoud aan juwelen: Máxima’s schoonheid verdween naar de achtergrond door alle toeters en bellen. Of zou ze bewust op zoek zijn geweest naar de kerstboom-vibe?

Brunopress/Patrick van Emst

Als dank voor de gastvrijheid regelde president Yoon woensdagavond een muziek- en dansvoorstelling. Opnieuw viel Máxima’s keuze op een jurk van Costarellos, maar dit keer een ontwerp met asymmetrische plooien rond de heup en een hele hoge split. Door de grijze cape bleef het gewaagde accent (helaas) buiten beeld.

Stella Pictures/ABACA

In Zweden was het deze week feest met een hoofdletter F. De uitreiking van de Nobelprijzen draaide natuurlijk om de winnaars, maar ik had eerlijk gezegd vooral oog voor de prachtige avondjurken en diamanten. Wat een lust voor het oog! Prinses Victoria was in het dieppaars de onbetwiste belle van het bal. Misschien herken je de jurk wel van het staatsbezoek van koning Willem-Alexander aan Zweden? Toen droeg de prinses hem ook.

NL Beeld

Over recyclen gesproken: voor het Nobeldiner liet prinses Sofia een avondjurk vermaken. Voorheen had het ontwerp van Ida Lanto brede schouderbanden en een iets te lange rok. Na een bezoek aan het naaiatelier is de top nu off-shoulder en de rok beduidend korter. Kijk, dit is nog eens een update!

BrunoPress/Avalon

Kun je met kerst een witte outfit dragen? Als het aan Catherine ligt wel! Tijdens tv-opnames voor een kerstdienst droeg de prinses een sneeuwwitte mantel, top, broek, tas en schoenen. Het totaalplaatje was zowel feeëriek als modern en dat zijn toch twee woorden die je niet zo snel samen aantreft in één zin.

Deze aflevering van Oranje Franje heeft eerder in het Algemeen Dagblad gestaan

Columns
  • Brunopress/Patrick van Emst