Voor leuke 40+ vrouwen met stijl
Josine Droogendijk

Josine van Modekoningin Máxima: 'Charlène's jurk was te lang, maar wel een feest om naar te kijken'

Josine Droogendijk, Nederlands bekendste Máxima-kenner, bespreekt wekelijks de mode van royals in binnen- en buitenland. Deze week opvallend: Meghan in een korte broek.Terwijl de meeste royals zo langzamerhand aan hun vakantie beginnen of al lang en breed op het strand vertoeven, heeft prinses Ch...

Josine Droogendijk

Josine Droogendijk, Nederlands bekendste Máxima-kenner, bespreekt wekelijks de mode van royals in binnen- en buitenland. Deze week opvallend: Meghan in een korte broek.

Terwijl de meeste royals zo langzamerhand aan hun vakantie beginnen of al lang en breed op het strand vertoeven, heeft prinses Charlène van Monaco te maken met een volle agenda.

Maandag was ze aanwezig bij het Rode Kruis Gala en dat deed ze in stijl. Naast een nieuw collier van Van Cleef & Arpels...

...droeg de prinses een oogstrelende jurk van Prada. Oké, het kledingstuk was inderdaad wel iets te lang, kijk maar naar de knik in de stof, maar de geborduurde en handbeschilderde zijde is toch een feest om naar te kijken? Bij de outfit van Albert ging helaas alles mis. Het jasje en de das ademen ‘kerst’ uit, terwijl de broek juist weer heel zomers is. Door de broek in een contrasterende kleur te doen, lijken de benen van de prins bovendien nog korter dan ze al zijn. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de versleten neuzen van zijn schoenen.

Code zwart

Woensdag waren de prins en prinses opnieuw op pad, dit keer bezochten ze het Vaticaan.

Charlène hulde zich voor de gelegenheid van top tot teen in het zwart.

Zelfs op haar nagels was het kleurenthema doorgevoerd.

De keuze voor zwart is overigens opvallend. Rooms-katholieke vorstinnen mogen immers in het wit een pauselijke audiëntie bijwonen. Dit noem je privilege du blanc. Charlène droeg in het verleden ook meermaals witte kleding bij ontmoetingen met de pontifex, maar dit keer viel haar keuze op zwart. De reden is niet bekendgemaakt.

Pittig rood

In België werd donderdag de Nationale Feestdag gevierd met - onder andere - een kerkdienst en een militaire parade. Prinses Elisabeth droeg een felrode jurk met cut-outs bij de schouders. Zowel qua kleur als belijning een lekker pittige keuze.

Volgens collega Modekoningin Mathilde is het kledingstuk gekocht bij Victoria Victoria Beckham, de goedkopere kledinglijn van de Britse voetbalvrouw. Een haarband, dé hoed voor de nieuwe generatie, maakt het plaatje af.

Sussex

Prins Harry en Meghan, de hertogin van Sussex, waren begin deze week in New York voor de Nelson Mandela-dag. Bij de aftrap droeg de hertogin een zwarte kokerrok en dito top van Givenchy. De look voelde voor mij als een déjà-vu, want vier jaar geleden droeg ze dit outfit ook al in het groen tijdens een bezoek aan Ierland.

Dit weekend stond er in het AD een artikel over de korte broek op kantoor. Op sociale media werd er flink over gediscussieerd en daarom moest ik wel lachen toen Meghan tijdens haar New York-trip een donkerblauwe bermuda droeg. Kijk, zo draag je stijlvol de zomerbroek. Met een smetteloos witte blouse en schoenen in plaats van slippers.

Ingetogen keuze

Koningin Letizia van Spanje was 15 juli aanwezig bij een herdenking voor Covid-slachtoffers.

In plaats van zwart droeg ze een donkerblauwe Carolina Herrera, gecombineerd met cognackleurige accessoires. Wat een mooie en toch ingetogen keuze!

Deze aflevering van Oranje Franje heeft eerder in het Algemeen Dagblad gestaan. Foto's (c) Getty Images, Brunopress