Voor leuke 40+ vrouwen met stijl
Josine Droogendijk

Josine van Modekoningin Máxima: 'Cariben? 'Van klotsende oksels knapt niemand op…'

Nog even en WAMAX plus Amalia stappen in het vliegtuig richting de Cariben. Wat valt er te verwachten op het gebied van royal fashion?

Josine Droogendijk

Nog even en WAMAX plus Amalia stappen in het vliegtuig richting de Cariben. Reken maar op een flinke dosis kleur, zonnebrillen en zomerstoffen, want het is er nu al 25 graden Celsius.

Om alvast in de stemming te komen blikt Josine van ModekoninginMáxima terug op al het moois dat Máxima ons bij eerdere bezoeken voorschotelde.

Stof tot nadenken

Josine: “Het bezoek aan het Caribisch deel van ons koninkrijk duurt een kleine twee weken. In het ruim van het vliegtuig zullen dus heel wat koffers met kleding, hoeden en sieraden worden ingeladen.

Brunopress

Ik hoop voor Amalia dat ze goed is bijgepraat door haar moeder, want van zweetdruppels en klotsende oksels knapt niemand op. De belangrijkste oplossing voor dit probleem zit hem in de stofkeuze. Geen satijnen polyester dus, maar ademende, transparante stoffen zoals linnen of echte (!) zijde.

Less is more

Getty Images

Zodra de temperaturen stijgen, komen de blote armen, benen en buiken weer tevoorschijn. Als je een kleurtje wilt krijgen is dat een hele logische keuze, maar voor de hitte hoef je het niet te doen. Kleding beschermt immers tegen de zon, een hoed met brede rand ook. Let hierbij wel op de materialen. Geen satijn en vilt dus, wel linnen en stro.

Getty Images

Zoals deze met een lekkere brede rand.

Getty Images

En deze klassieker. 

Brunopress

Met een beetje geluk staat er een windje en fungeert je maxi-jurk als levensgrote waaier.

Kleur!

Getty Images / Brunopress

Op de Cariben is het leven zonnig en kleurrijk.  Bereid je dus ook maar voor op koninklijke kleurenexplosies.  

Hoofdzaken

Getty Images / Brunopress

Royal of niet: met los haar kun je rekenen op een broeinest in je nek. Op de Cariben wordt de kapster dan ook flink aan het werk gezet.

Safety first

Getty Images

Zodra de eerste zonnestralen achter de wolken vandaan komen, haalt Máxima gelijk haar zonnebril tevoorschijn. Helaas is ze ervaringsdeskundige op het gebied van hoofdpijn en daar zit ze tijdens een drukke trip natuurlijk niet op te wachten. Eén voordeel: Máxima’s zonnebrillen zijn zó leuk, dat ze een feest zijn voor het oog. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze roze Chanel? De glazen zijn geslepen in de vorm van de bekende parfumflesjes van het modehuis.

Getty Images

Of wat dacht je van deze?

Fan van de fan

Getty Images

Wordt de hitte te gortig, dan kan Máxima ook nog teruggrijpen op een kekke waaier.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Columns
  • Getty Images / Brunopress