Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Jezelf verwennen met sheet maskers voor gezicht én voeten.

Zomertijd is de perfecte tijd om je huid eens extra te verwennen, het moment om hier uitgebreid de tijd voor te nemen. Ik heb de afgelopen weken verschillende zgn. 'sheet' maskers getest. Deze trend komt uit Azië en dat zijn voorgevormde maskers die je als een blaadje over je gezicht kunt draperen. Makkelijk en handig voor op reis.

Ik heb Starskin Firming Second Skin Face Mask en de  Exfoliating Foot Mask Sokken, Verso Intense Facial Mask en Filorga Optimum Eye patches geprobeerd.

Sheet masker Starskin

Starskin firming second skin face masker

Verfrissend en stevig, zo voelt mijn huid aan als ik dit masker er af neem. Wat heel makkelijk gaat, het serum wat achterblijft masseer ik lekker in. Er is hier niet bespaard op het serum, er zit 30 ml in het masker. Tip: gebruik de restjes serum uit de verpakking om nek, handen en decolleté mee in te smeren. En als de temperatuur zomerse waarden aangeeft, leg het masker eerst een paar uur in de ijskast voor een verkoelend effect.

Het serum bevat o.a. natuurlijk gefermenteerde, vitaminerijk kokosnotensap. Twintig minuten in laten trekken.

Starskin

Sheet masker verso

Verso Intense Facial masker

Dit masker bestaat uit twee delen waardoor je het nog beter kunt aanbrengen. Een deel inclusief de neus en het andere deel voor mond en kin. Verso komt uit Zweden en alle producten bevatten het unieke Retinol 8, een vitamine A complex dat de celvernieuwing stimuleert en wat 8 x sterker is dan gewone retinol.

Ook dit masker bevat veel van het serum en voelt stevig aan. Het stimuleert het vermogen van de huid om collageen aan te maken. Mijn huid voelde gehydrateerd aan en ook nog de volgende dag. Echt een oppepper.

Dit masker bevat o.a. Vitamine A voor collageen opbouw, ceramide-3 voor herstel, Grapefruit en Canola olie voor verzorging en hydratering. Parabeen vrij en in één verpakking zitten 4 maskers. Inwerktijd is 20 minuten.

Verso

Filorga optim eyes

Filorga Optim Eyes patches

Waar gezichtsmaskers altijd een waarschuwing hebben dat je vooral ruimte rondom de ogen vrij moet laten, richt dit - yin en yang - masker zich juist alleen op de huid rondom de ogen. Tegen vermoeide ogen, anti-rimpel en anti donkere kringen. Wie wil dit niet? Ik wel. Daar wil ik er wel even voor uitzien als een panda.

De patches zitten met 4 paar in een doosje en laten zich heel makkelijk onder je ogen plaatsen. Ze blijven goed zitten, je zou er mee rond kunnen lopen maar wat is er lekkerder dan even ontspannen met een muziekje of meditatie op de koptelefoon?

De patches bevatten o.a. mineraalrijk zeewier en vitamine PP. Minimaal 15 minuten laten inwerken.

Filorga

Starskin sheet maskers

Starskin Exfoliating double layer foot masker sokjes

Eerst handelen, dan pas de gebruiksaanwijzing lezen. Ik beken schuld. En had hierdoor bijna het masker gebroken... Dus: eerst de twee helften keurig losknippen langs de middellijn. Dan ook nog even goed opletten met het openen omdat er een dubbele laag - weer met 30 ml serum - zit waar je voet in moet.

Dit exfoliërende serum moet wat langer blijven zitten, ik heb 90 minuten in de relaxstand gezeten. Heerlijk!

Om het sauna effect te verhogen heb ik ook nog kleine sokjes over de sokmasker gedaan, bleven ze nog beter zitten.

Ook dit masker doet wat het beloofd, het vernieuwt de huid - en hoe! - en verzacht het eelt. Vanaf dag 3 begint het vervellen en dat is niet meer te stoppen. Had ik me dit gerealiseerd dan had ik het masker vóór de zomervakantie gedaan... Nu moest ik met vervelde voeten in leuke zomerse sandaaltjes. Maar ach, dit was maar een paar dagen en daarna kwamen er baby zachte voeten te voorschijn. Als nieuw!

Het serum bevat o.a. Lactic Acid voor het verwijderen van het eelt en algen om de huid te verzachten.

Starskin

Conclusie: sheet maskers zijn heel handig en makkelijk en passen ook nog een perfect in je bagage. Nemen geen ruimte in. Een masker is echt een moment voor je zelf, even los van de buitenwereld. Goed voor huid én geest.

Een heel fijn weekend gewenst,

Karin Barnhoorn