Voor leuke 40+ vrouwen met stijl
Inge van der Steeg

Inge's blog: "Laat je door niets weerhouden!"

Afgelopen week is de kilo van vorige week er op een ons na weer afgegaan. Totaal ben ik nu 11,7 kilo afgevallen.Ik ben op 1 september begonnen met lijnen, dus dit betekent dat ik elke maand meer dan 2 kilo ben kwijtgeraakt. Als ik terugkijk op de afgelopen zes maanden is het allemaal heel snel ge...

Inge van der Steeg

Afgelopen week is de kilo van vorige week er op een ons na weer afgegaan. Totaal ben ik nu 11,7 kilo afgevallen.

Ik ben op 1 september begonnen met lijnen, dus dit betekent dat ik elke maand meer dan 2 kilo ben kwijtgeraakt. Als ik terugkijk op de afgelopen zes maanden is het allemaal heel snel gegaan en eigenlijk best wel soepeltjes.

In deze periode is er veel gebeurd; mijn lievelingstante is overleden, ik ben op vakantie geweest, heb de feestdagen goed gevierd, de nodige plichtmatigheden gehad en toch afgevallen. Ik denk dat ik mijzelf een klopje op de schouder mag geven.

Gewaagde beslissing

Toen ik van de week de balans opmaakte, heb ik een gewaagde beslissing genomen; ik stop met de consulten bij afvalcoach Yvonne. Geen martelkamertje meer voor mij. Waarom? Ik kan het niet uitleggen, het is een gevoel dat ik dit moet doen.

Ik ben zeker niet klaar met lijnen, maar ik heb de laatste paar maanden zoveel geleerd over voeding en over mezelf, dat ik denk het nu alleen af te kunnen.

De shakes zijn voor mij verleden tijd, ik probeer nu met een gezonde levensstijl de laatste 3 kilo af te vallen, want mijn doel is nog steeds –15 kilo. Wanneer ik dit bereik, weet ik niet. Ik weet alleen dat ik Kerst 2018 rond de 67 kilo wil wegen. Bedankt Yvonne voor je steun de afgelopen maanden!

Inspirerend

Afgelopen vrijdag was ik op een bijeenkomst om meer te weten te komen over gezond eten. Er waren diverse sprekers die op een bepaald moment in hun leven een stap hebben gezet om gezond te gaan eten. Een spreker, Chermaine van Weelderen, heeft bijzonder veel indruk op mij gemaakt.

Zij vertelde haar verhaal over haar ziekte en haar zoektocht naar een gezond leven. Chermaine heeft met succes een dubbele longtransplantatie ondergaan (leve de donors in Nederland) en vertelde over de invloed hiervan op haar leven en de invloed van voeding op haar nieuwe leven. Wat een inspirerende vrouw en wat een doorzetter. Chapeau! Voor meer informatie kijk op www.ongeneeslijkpositief.nl

Op de terugweg naar huis realiseerde ik mij dat ik een gelukkig mens ben. Ik heb immers zelf de keuze kunnen maken om gezond te gaan eten en mijn afvalstrijd aan te gaan. De lijfspreuk van Chermaine is: "Laat je door niets weerhouden" en ik denk dat ik deze toevoeg aan mijn lijstje. Ik laat mij ook niet weerhouden om door te gaan, ondanks sommigen tegenslagen.

Tot volgende week!