Voor leuke 40+ vrouwen met stijl
Inge van der Steeg

Inge blogt: "Wandelen en oefeningen, een perfecte combinatie"

Het wandelen gaat mij goed af. Ik zorg ervoor dat ik elke dag minimaal 10.000 stappen zet.Sinds kort heb ik een smartwatch die voor mij bijhoudt hoeveel stappen ik maak op een dag. En eerlijk gezegd valt mij dit niet tegen. Minimaal 10.000 stappen staan er elke avond op mijn horloge en ik voel me...

Inge van der Steeg

Het wandelen gaat mij goed af. Ik zorg ervoor dat ik elke dag minimaal 10.000 stappen zet.

Sinds kort heb ik een smartwatch die voor mij bijhoudt hoeveel stappen ik maak op een dag. En eerlijk gezegd valt mij dit niet tegen. Minimaal 10.000 stappen staan er elke avond op mijn horloge en ik voel me dan echt trots.

Ik denk dat ik vanaf volgende week ga instellen dat ik 15.000 stappen per dag zet. Ik vind het heerlijk om in de buitenlucht te lopen en ik voel mij vrij. Om toch tijdens het wandelen iets meer te kunnen doen, ben ik op zoek gegaan naar oefeningen om tijdens het wandelen te doen:

 1. Ik loop in drie verschillende tempo’s. Tempo 1 is het rustige wandelen, tempo 2 is lekker doorstappen, maar je kunt nog wel kletsen met een vriendin en tempo 3 is snelwandelen. Ik probeer de tempo’s af te wisselen. Het eerste half uur loop ik afwisselend tempo 1, tempo 2 en tempo 3, dan een half uur tempo 1. Als ik dan nog zin heb doe ik nog een keer een half uur de afwisseling van tempo’s om weer verder te gaan met tempo 1 om dan mijn weg te vervolgen naar huis.
 2. Interval lopen

  Zoek op je route een weg met bomen of lantaarnpalen die op gelijke afstand van elkaar staan. Zo’n weg is ideaal om een soort interval te lopen. Loop elke keer een ander tempo tussen de bomen of de palen. Je wisselt af voor het beste resultaat.
 3. Heuvel of brug op

  Zoek een heuvel of brug op je route en ga een aantal keer in een verschillend tempo de heuvel/brug op, afhankelijk van hoe steil deze is. Doe deze oefening ook een aantal keren en loop dan verder in wandeltempo.
 4. Trappen

  Probeer een route te vinden waar ook trappen voorkomen. Elke trap die je tegenkomt neem je mee op je weg. Hier in het bos hebben we een soort openluchttheater met trappen. Ik zorg altijd dat deze in mijn training zit. Een ware overwinning als ik twintig keer heen en weer de trappen ben op geweest.
 5. Zwaaien met je armen

  Niet alleen zorgt het zwaaien met je armen voor een hoger tempo waardoor je meer calorieën verbrandt, het activeert ook veel spieren in je onder- en bovenlichaam en natuurlijk je buikspieren. Alleen moet je erop letten om niet te zwaaien vanuit je onderlichaam, maar vanuit je hele lichaam.
 6. Houd je buik in

  Houd tijdens het lopen je buik in. Deze kleine aanpassing neemt de druk van je heupen weg en zorgt ervoor dat je ademhaling versnelt. Daarnaast verbetert het je houding door je SI-gewrichten en je onderrug te ondersteunen en het activeert je buikspieren. Fantastisch toch!

Tot volgende week!