Voor leuke 40+ vrouwen met stijl
Inge van der Steeg

Inge blogt: "Even resetten en dan met volle vaart er weer tegenaan"

De laatste paar weken gaat het niet echt goed met de lijn, of eigenlijk moet ik zeggen, het gaat niet goed met mijn gewicht. Ik zie het niet op de weegschaal, die wijst maar twee kilo extra aan, maar ik voel het. Ik voel me echt een tientonner. Als ik in de spiegel kijk zie ik nog steeds een slan...

Inge van der Steeg

De laatste paar weken gaat het niet echt goed met de lijn, of eigenlijk moet ik zeggen, het gaat niet goed met mijn gewicht. Ik zie het niet op de weegschaal, die wijst maar twee kilo extra aan, maar ik voel het. Ik voel me echt een tientonner. Als ik in de spiegel kijk zie ik nog steeds een slanke Inge, maar zo voelt het niet. Het is weer tijd om te resetten.

Wat betekent resetten voor mij?

Het betekent weer opletten op mijn eten en meer bewegen. Ik moet bekennen dat de laatste tijd alles smaakt. Kon ik twee maanden geleden nog 'nee' zeggen tegen een ijsje; tegenwoordig loopt het water al in mijn mond als ik er alleen al aan denk.

Hoe kan dit? Is mijn motivatie weg? Nee, ik ben nog steeds zeer gemotiveerd om op dit gewicht te blijven, maar het is wel moeilijk.

Is dit dan de bekende omslag om weer terug te vallen in mijn oude patroon? NEE, nee, nee, nee en nog een keer nee. Het gaat niet gebeuren dat de negatievelingen gelijk krijgen en ik het niet red om op gewicht te blijven.

Maar waar gaat het fout? Terugdenkend aan de laatste tijd, denk ik dat ik vooral de fout in ga met mijn ritme. Door het mooie weer, eet ik onregelmatiger en niet meer zo gezond als ik zou moeten. Vanaf vandaag moet ik weer eten op vaste tijdstippen en genoeg drinken.

Ik schrijf op diverse papiertjes zeven vuistregels waar ik mij aan houd:

  1. Ontbijten met een shake (yoghurt, fruit en groente)
  2. De lunch bestaat vanaf nu weer uit een heerlijke salade
  3. Diner is een stukje vlees/kip met groenten
  4. Drie liter water drinken per dag
  5. Maximaal twee cappuccino per dag
  6. Elke dag fruit
  7. Ik zeg nee tegen alle tussendoortjes die aangeboden worden

Ik plak zo’n papiertje op de ijskast en op mijn portemonnee.

Wandelen

Liep ik twee maanden geleden nog elke dag een uur; de laatste tijd schiet dit erbij in. Door allerlei omstandigheden maak ik er geen tijd voor. Dat moet veranderen en samen met zoonlief besluit ik om elke avond een uur te wandelen in het bos.

Vanavond is het de derde avond en we hebben er weer zin in. Heerlijk wandelen en genieten van de natuur. Zoveel mooie bloemen en alles staat in bloei. Het is echt geen straf om hier elke avond van te genieten. Als dan ook de schaal nog de gunstige kant op gaat, heb ik niets te klagen. Ik hou jullie op de hoogte!