Voor leuke 40+ vrouwen met stijl
Inge van der Steeg

Inge blogt: 20 tips om op tijd bikini-klaar te zijn

Vooropgesteld: zodra je je bikini aantrekt, is je lijf bikiniklaar. Maar als je nu door het mooie weer toch geïnspireerd bent om een beetje af te vallen, heeft Nouveau's Inge nog wel wat handige tips voor je. Na alle zon van de afgelopen week, voelt het alsof de zomer echt in aantocht is. Dat is ...

Inge van der Steeg

Vooropgesteld: zodra je je bikini aantrekt, is je lijf bikiniklaar. Maar als je nu door het mooie weer toch geïnspireerd bent om een beetje af te vallen, heeft Nouveau's Inge nog wel wat handige tips voor je.  

Na alle zon van de afgelopen week, voelt het alsof de zomer echt in aantocht is. Dat is altijd het moment waarop je misschien denkt: 'Waarom ben ik niet eerder begonnen met mijn lichaam bikini-klaar te maken?' Gelukkig hebben we nog even, voor als je er over twee maanden net wat strakker uit wilt zien. Ga je al snel op zonvakantie, dan zou ik lekker een grotere maat bikini kopen - óók een oplossing ? 

Mijn top 20 om in shape te komen en te blijven:

 1. Denk aan je vakantie en laat de komende weken dat wijntje staan. Voor je het weet is het zover en smaakt je wijntje des te beter.
 2. Probeer de koolhydraten te vermijden de komende weken. Eet wat minder brood, of vervang je brood door koolhydraatarm brood.
 3. Neem wat vaker de trap in plaats van de lift.
 4. Ga je toch met de auto, parkeer je auto dan wat verder weg van je bestemming. Scheelt je toch weer een aantal stappen.
 5. Neem voedingsmiddelen met gezonde vetten, zoals noten, zalm en avocado. Deze zorgen ervoor dat je eerder verzadigd bent.
 6. Bijna overbodig om te noemen: Vermijd fastfood.
 7. Vervang vlees door vis of kip. Vis bevat minder slechte vetten dan varkensvlees en rundvlees. Kip is mager vlees en zal je dus helpen bij het afvallen.
 8. Eet veel groente. Groente bevat veel vocht en vezels. Hierdoor heb je sneller een verzadigd gevoel.
 9. Vermijd al het 'witte' eten, zoals suiker, rijst, pasta, brood en andere meelproducten. Ze bevatten veel koolhydraten, oftewel (snelle) suikers en worden bij te weinig inspanning opgeslagen als vet. Volkorenproducten kunnen wel, met mate.
 10. Drink minder koffie en dan bedoel ik cappuccino of latte macchiato. Koffie is zelf calorievrij, maar al die luxe varianten bevatten ongezonde toevoegingen die zorgen voor overgewicht.
 11. Neem als ontbijt havermout of muesli. Dit zijn langzame koolhydraten en die geven je de hele dag een voller gevoel.
 12. Maak je eten lekker pittig. Pittig gekruid eten zorgt voor een snelle stofwisseling. Hierdoor gaat je lichaam meer vet verbranden
 13. Eet maximaal 3 x per dag. Hierdoor krijg je een beter overzicht wat je eet. Zorg wel dat elke maaltijd een feestje is en dat je geniet van je maaltijd
 14. Eet niets meer in de drie uur voordat je gaat slapen. Als je laat op de avond nog eet, wordt dit niet meer verbrand en slaat het lichaam dit op als vet. Heb je toch trek, neem dan een glas water.
 15. Schrijf alles op wat je eet. Alles wordt duidelijker en je zal schrikken wat je eet. Het aanpassen van je eetpatroon gaat dan makkelijker.
 16. Ga nooit boodschappen doen als je trek hebt. Bij alles wat je ziet roepen je hersenen: koop, koop, koop. Voor je het weet ga je naar huis met een tas vol ongezonde producten.
 17. Probeer niet te eten uit verveling. Mocht je niets te doen hebben, ga iets actiefs doen, bijvoorbeeld wandelen.
 18. Vermijd stress. Een beetje stress zorgt ervoor dat je helderder kan nadenken. Bij teveel stress komt de stof cortisol vrij en wordt het insuline niveau verstoord. Dit zorgt ervoor dat vetten gemakkelijker opgeslagen worden in het lichaam.
 19. Maak elke week een foto van jezelf om het resultaat te zien. Plak deze op de ijskast, samen met een foto van een slankere periode.
 20. Kijk niet alleen naar de weegschaal, maar zeker ook in de spiegel. Het belangrijkste is hoe je eruitziet en hoe je je voelt. Soms val je niet af op de schaal, maar voel je je wel top. Dat is ook belangrijk, want dan hou je gezonder leven makkelijker vol, helemaal als je de eerste complimentjes krijgt. Dan weet je waarvoor je het doet.