Voor leuke 40+ vrouwen met stijl
Claudia Straatmans

Hoofdredacteur Claudia over Leco én hun missie om 50+ op de kaart te zetten

Claudia: “Als je in Nederland volstaat met alleen een voornaam, sterker: als er een complete look naar je wordt vernoemd, ben je een grote. Een hele grote.Leco.Dé Lecolook.Stukadoor van de sterren.Nou ken ik Leco toevallig al heel lang, we schreden dezelfde tijd de mediawereld binnen. In het begi...

Claudia Straatmans

Claudia: “Als je in Nederland volstaat met alleen een voornaam, sterker: als er een complete look naar je wordt vernoemd, ben je een grote. Een hele grote.

Leco.

Dé Lecolook.

Stukadoor van de sterren.

Nou ken ik Leco toevallig al heel lang, we schreden dezelfde tijd de mediawereld binnen. In het begin – en dat durf ik rustig te schrijven – vonden we elkaar helemaal niet zo top.

En toch, en toch, is er iets tussen ons gegroeid, ik kreeg veel waardering voor zijn enorme vakmanschap, zijn punctueel op tijd aanwezig zijn, de schoonheid en substantie die hij in zijn werk legde.

Herkende mijn eigen Stier-kenmerken in hem: niet lullen maar poetsen (in zijn geval letterlijk) en de wereld een stuk mooier willen maken.

Als we elkaar zo af en toe weer tegenkwamen (en dat was best vaak, want eerdere Nouveau-modellen als Quinty, Angela, Trijntje kunnen niet zonder hem), spraken we over onze missie die toevallig een gemeenschappelijke bleek te zijn:

Ageless Beauty op de kaart zetten.

Zoals Leco zelf ook zegt in het nummer dat Nouveau samen met hem maakte:

“Alles moet maar jong, jong, jong, in het huwelijk – je werk, op tv.” 

Waarom toch? Vragen Leco en ikzelf ons af.

Daarmee ga je voorbij aan de leuke generatie 50+, vinden wij beiden.

De generatie die als eerste mocht blijven werken, die niet hoefde te stoppen als ze gingen trouwen.

De generatie die financieel zelfstandig is.

De non-geraniumgeneratie.

Vrouwen die het leven willen plukken.

Females die fun fearless fabulous fifty zijn.

In de Nieuwe Nouveau laten we veel van dit soort Pietje Bell’s op hakken zien.

Merel Laseur bijvoorbeeld, nu 85, maar nog steeds met zelfspot: “Mijn lust tot reizen neemt volgens mijn dierbaren belachelijke vormen aan.”

Babette Cremer: “Het schip zinkt langzaam, maar humor helpt.”

Leontine Borsato, Caroline Tensen, Angela Groothuizen.

Leco, wie had dat 22 jaar gelee kunnen bedenken, toen je zo afkeurend naar mijn koeienrok keek, dat jij ooit nog eens mijn gasthoofdredacteur zou worden als pleitbezorger voor Ageless Beauty?

Vrouwen mooi maken, de kracht uit zichzelf laten halen. Daar sta jij voor. Met een lik verzorging, bindweefstelmassage van Agnieszka en wenkbrauwen van Roya, een ons zelfbewustzijn, en heel veel zelfspot.  

Maar wel zonder koeienrok.

Zeg ik dan nog maar even ?”.

NOUVEAU AGELESS BEAUTIES ligt nu in de winkel