Voor leuke 40+ vrouwen met stijl
Claudia Straatmans

Hoofdredacteur Claudia over de nieuwe Nouveau: ‘Wat de wereld nodig heeft, is verzachtende liefde'

Hoofdredacteur Claudia over het nieuwe nummer en Marian Mudder en Joke Bruijs ‘Wat de wereld nodig heeft is verzachtende liefde.’Als bladenmaker van een maandblad werk je een flinke tijd vooruit, dat is nodig om de mooiste artikelen te schrijven, visueel verbluffende lay-outs te maken, teksten en...

Claudia Straatmans

Hoofdredacteur Claudia over het nieuwe nummer en Marian Mudder en Joke Bruijs ‘Wat de wereld nodig heeft is verzachtende liefde.’

Als bladenmaker van een maandblad werk je een flinke tijd vooruit, dat is nodig om de mooiste artikelen te schrijven, visueel verbluffende lay-outs te maken, teksten en beelden nog eens goed te laten checken, immers: eenmaal gedrukt staat het gedrukt.

Dit betekent dat je als tijdschriftjournalist ook trendwatcher bent, we kunnen kwiek en vakkundig onze stijlthermometer in de samenleving hangen en voelen dan: deze trend zit er aan te komen.

Heel vaak klopt ons buikgevoel.

Maar soms loopt het anders.

Omdat er opeens een pandemie uitbreekt.

Of als je nieuwste editie van de drukpersen afrolt en iemand een vreselijke oorlog start.

Ik was vorige week op Lanzarote, dit nummer was naar de drukker, deadline was gehaald, ik kon eindelijk een beetje ontspannen met man en dochter.

En toen.

Die vreselijke beelden.

Meteen appte ik onze onvolprezen Ella, Inge en Clau W van online. ‘Laten we onze powervrouwen-missie ook inzetten voor de berichtgeving op nouveau.nl’ (zoals dit  portret van Olga Zelenska), en ik mailde de rest van de redactie dat in dit nieuwe nummer naast Mode ook veel interviews staan met vrouwen die het symbool zijn van Hoop en Verandering.

We geloven dat vrouwen altijd hun mannetje staan, zeker als het gaat om veiligheid en verbetering

Toeval? Misschien, maar zelf geloof ik meer in een onderbewuste creativiteit omdat we áltijd geloven dat vrouwen hun mannetje staan. Zeker als het gaat om veiligheid en verbetering.

Kijk maar naar de suffragettes die honderd jaar geleden al streden voor het recht van vrouwen om te stemmen. Dat deden ze overigens in wit pak. Toch een mode-randje.

(Ook nu is kleur weer een statement – en dan heb ik het natuurlijk over blauw-geel).

In deze Nouveau dus niet geheel by chance vrouwen die staan voor hoop en verandering. EN VOOR LIEFDE!

Of dat nu zelfliefde is (Marian Mudder).

Liefde voor een nieuwe familie via je biologische vader (Sandra Schuurhof).

Platonische liefde voor je maatje Gerard Cox (Joke Bruijs).

Liefdevol genezen na een seksueel trauma (Iva Bicanic).

Of na een verlies weer opnieuw gelukkig zijn in de liefde (zoals onze columniste Monique des Bouvrie). In haar woon-moodboard prijkt niet voor niets groot het woord LOVE.

LIEFDE!

Uiteindelijk is dat belangrijker dan de nieuwste outfit.

Liefde voor jezelf en voor elkaar.

Ik wens de hele wereld veel liefde, een mooi wit pak, en heel veel moed.