Voor leuke 40+ vrouwen met stijl
Claudia Straatmans

Hoofdredacteur Claudia over covervrouw Maike Meijer: ‘We delen dezelfde geboortedag’

Voor de Nouveau die nu voor je ligt, zijn we al zo’n vier maanden bezig. In april komt het boek Fierce uit, een grote ode aan panterprint, luipaardprint en prints van andere katachtigen. Het zet vrouwen in de schijnwerpers die fierce (krachtig) genoeg zijn om deze opvallende dessins te dragen (ui...

Claudia Straatmans

Voor de Nouveau die nu voor je ligt, zijn we al zo’n vier maanden bezig. In april komt het boek Fierce uit, een grote ode aan panterprint, luipaardprint en prints van andere katachtigen. Het zet vrouwen in de schijnwerpers die fierce (krachtig) genoeg zijn om deze opvallende dessins te dragen (uiteraard in een nep-uitvoering). Kat in het bakkie (excuses voor de woordgrap) voor een magazinemerk, dat stijl en substantie met elkaar mixt.

Intussen verandert de wereld elke dag, sterker: de wereld staat op zijn kop, de beelden grijpen ons allemaal aan. Dus veranderden we de cover ook een beetje, met de nadruk op hoe fierce vrouwen zijn. Niet alleen schreef coverdame Maike Meijer in eigen beheer een bestseller (Wen er maar aan), ze doet ook gepeperde uitspraken in het interview met Antoinnette Scheulderman.

Visagist Leco is ook Stier en met elkaar waren we het roerend eens dat we juist nú nog meer schoonheid en verbinding moeten laten zien

Het toeval wil dat Maike en ik op dezelfde dag in hetzelfde jaar zijn geboren en daardoor niet alleen onze leeftijd (55, eind april) delen, maar ook ons sterrenbeeld. Visagist Leco is ook Stier en met elkaar waren we het roerend eens dat we juist nú nog meer schoonheid en verbinding moeten laten zien.

(En o ja, Maike en ik delen ook een vriendin – ja jij Doret – en een kapper – ja jij Andrea).

Online op Nouveau.nl brengen we het laatste nieuws, in onze glossy laten we op een andere manier glans zien. Met vrouwen die fier en trots staan voor begrip en verbetering. Zoals Maike Meijer, maar ook Dorenda van Dijken, Ruby Wax en Cisca Dresselhuys.

Zei William Shakespeare ruim vierhonderd jaar geleden al niet: ‘Ze is klein, maar wat is ze fierce.’