Voor leuke 40+ vrouwen met stijl
Claudia Straatmans

Hoofdredacteur Claudia: 'Hoe Janny van der Heijden mijn revanche op de Fransen is'

De relatie van hoofdredacteur Claudia met Parijs heeft wel eens een dipje gehad, maar gelukkig kwam het weer goed. En daarom ligt er nu een prachtige op Parijs geïnspireerde Nouveau voor je klaar, met op de cover de très magnifique Janny van der Heijden (en Nhaan!) Ooit was ik hoofdredacteur van ...

Claudia Straatmans

De relatie van hoofdredacteur Claudia met Parijs heeft wel eens een dipje gehad, maar gelukkig kwam het weer goed. En daarom ligt er nu een prachtige op Parijs geïnspireerde Nouveau voor je klaar, met op de cover de très magnifique Janny van der Heijden (en Nhaan!) 

Ooit was ik hoofdredacteur van een licentietitel die oorspronkelijk uit Frankrijk komt. De toenmalige patron was niet bepaald impressé door Nederland, keek met licht dedain naar ons land, de inwoners en onze covermodellen. Elk nummer was het weer een gevecht om de cover ‘erdoorheen te krijgen’. 

Het was een tijdschrift voor dertigers, dus dit ging niet over Janny, maar de bij ons populaire thirtysomething presentatrices waren voor de Fransen geen rolmodellen.  Op een gegeven moment, toen ik uren vaststond in een dampende rue de Rivoli, omdat de bedrijfsetiquette vereiste dat je per taxi arriveerde (in plaats van met een snellere Vélibʼ), was ik zelfs even klaar met Parijs. Ik bedoel maar, zo diep zat ik even. 

'Door mijn dochter zag ik de lichtstad in een nieuw licht'

Maar zoals dat vaker gaat in het leven, hervond ik L’AMOUR gelukkig weer. Kwam door mijn dochter, die dolgraag naar de halfjaarlijkse soldes wilde en mij door haar ogen liet kijken. De lichtstad in nieuw licht! Met extra veel ruimte voor fietsers en wandelaars; de rue de Rivoli was zelfs autoluw gemaakt.

Ik werd weer helemaal verliefd op de Franse hoofdstad en grijp elke gelegenheid aan om deze geliefde te zien. En zo kom ik niet alleen met een bruggetje, maar met een hele Pont Alexandre-III naar de onderwerpen in dit Parijs-nummer.

'Lijnen? Nee, dank je,' zegt Janny. Daar zit geen woord Frans bij' 

Over hoe je een relatie in nieuw perspectief zet bijvoorbeeld (zoals in het artikel RelatieTwijfel) en hoe gastronomisch eten je vlinders kan bezorgen (Culinair met Mari Maris). En natuurlijk naar Janny. Onze Janny van der Heijden, die zo’n lustopwekkend boek schreef over de lekkerste bakkers in Parijs en volmondig in ons interview zegt: ‘Lijnen? Nee, dank je.’  En daar zit geen woord Frans bij. Je suis très fière op deze Grande Dame op de cover van de Hollandse Nouveau.

Voilà, de nieuwe Nouveau!

De nieuwe Nouveau arriveert vanaf vandaag bij de abonnees en is vanaf morgen overal te koop. Altijd als eerste van al het moois genieten? Neem een abonnement, nu met 42% korting!

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in