Voor leuke 40+ vrouwen met stijl
Claudia Straatmans

Hoofdredacteur Claudia: 'Dynamische oudere rolmodellen? Ze zijn er in overvloed!'

Elk jaar rond deze tijd heeft Nouveau een groot themanummer met als uitgangspunt Style has no Age. Er waren namelijk nog nooit zo veel inspirerende, intrigerende, inhoudelijke rolmodellen boven de vijftig als nu.Zoals Edith Eva Eger die op haar 89ste debuteerde met bestseller De Keuze en nu op ha...

Claudia Straatmans

Elk jaar rond deze tijd heeft Nouveau een groot themanummer met als uitgangspunt Style has no Age. Er waren namelijk nog nooit zo veel inspirerende, intrigerende, inhoudelijke rolmodellen boven de vijftig als nu.

Zoals Edith Eva Eger die op haar 89ste debuteerde met bestseller De Keuze en nu op haar 93ste (!) een tweede boek uitbrengt. Maar ook Lenny Kuhr, onze wijze troubadour van 70, en covervrouw Anita Witzier natuurlijk.

Ik ben zelf 53 en merk dat ik behoefte heb aan dynamische oudere rolmodellen. Aan energie! Nou, dan heb je met Anita Witzier (volgend jaar 60) wel een voorbeeld in handen. Draait nergens haar hand voor om. Gaat haar reis naar Galicië niet door? Dan gaat ze toch lekker fietsen in Limburg! 

Terwijl ik dit tik, kijk ik een filmpje van Sharon Stone – wij vijftigers kunnen dat heel goed allemaal tegelijk – waarin de Hollywoodster, zonder een spatje make-up, ontdaan van haar geharnaste imago, oproept om bij de komende verkiezingen op een vrouw te stemmen. Stone doelt op de premisse dat landen geleid door vrouwen corona beter ‘in control’ hebben én op de Amerikaanse running mate Kamala Harris (55 jaar).

Zonder make-up; ik herkende Sharon bijna niet. Wat dapper, dacht ik. En tegelijkertijd weet ik dat ze dit kan doen omdat de kracht van haar boodschap haar vanzelf kleur en uitstraling geeft. 

Nog meer vrouwen die laten zien hoe je leuk en eigenwijs ouder kunt worden, hebben we verzameld in onze special Happy Fifty & More die 29 september in de winkel ligt. 

Maar eerst de nieuwe Nouveau. In mijn hoofd fiets ik al helemaal mee door Limburg met Anita Witzier. Geen idee of ik haar kan bijhouden.