Voor leuke 40+ vrouwen met stijl
Claudia Straatmans

Hoofdredacteur Claudia: 'De nieuwe Nouveau is een ode aan Nederland'

Wat doen we nu de wereld in flux is? We zoeken de veiligheid en gezelligheid vooral dicht bij huis. Daarom staat de nieuwe Nouveau in het teken van Nederlandse iconen, zo legt hoofdredacteur Claudia Straatmans uit.Een van de trouwste fans van Nouveau is niet meer. Mijn tante Diny. Élke maand liet...

Claudia Straatmans

Wat doen we nu de wereld in flux is? We zoeken de veiligheid en gezelligheid vooral dicht bij huis. Daarom staat de nieuwe Nouveau in het teken van Nederlandse iconen, zo legt hoofdredacteur Claudia Straatmans uit.

Een van de trouwste fans van Nouveau is niet meer. Mijn tante Diny. Élke maand liet tante Diny op Facebook een bericht achter dat ze er weer zo van had genoten.

Het was al een tijdje stil en ik wist dat het einde er aan zat te komen, maar als het dan daadwerkelijk zo ver is, is het toch een klap.

In de eerste plaats natuurlijk voor mijn oom, nicht, neef en hun gezinnen.

Ook ik mis haar. Haar positiviteit, optimisme. En haar liefde voor het lokale product. Als boerendanser stond het streekproduct voor haar altijd voorop. 'Ik hou van Holland' was haar op het lijf geschreven. Daarom is deze Nouveau vol Nederlandse iconen ook een beetje voor haar.

Op de cover straalt Natasja Froger, die er onomwonden voor uitkomt dat ze thuis het liefst op klompen loopt

In een tijd waarin de wereld steeds onbegrijpelijker en ongezelliger wordt, keren we steeds meer terug naar dat wat we snappen. Hollandse gezelligheid, regionale folklore, het dicht bij huis zoeken. Op de cover straalt Natasja Froger, die er onomwonden voor uitkomt dat ze thuis het liefst op klompen loopt. We fotografeerden haar als de plaatselijke Goldie Hawn en vroegen haar ook haar klompenfoto mee te brengen.

In onze populaire rubriek Relatiegeheimen vertellen Ferdi en Marion Bolland hoe ze hun huwelijk goed houden. Hun geheim? ‘Dicht bij huis een terrasje pakken.’ En de grote modeshoot in dit nummer is één grote ode aan het unieke Nederlandse landschap. De nieuwste fashiontrends lijken gefotografeerd in een exotisch oord, toch is het ons eigen diverse duinlandschap.

Zo zie je maar, je hoeft niet ver te gaan, het is vooral een kwestie van anders kijken. Of in de woorden van de befaamde Franse schrijver Marcel Proust:

‘De ware ontdekkingsreis bestaat niet uit het zoeken naar nieuwe landschappen, maar uit het kijken met nieuwe ogen’. Als iemand dat kon, was het tante Diny wel.

Claudia Straatmans, Hoofdredacteur Nouveau