Voor leuke 40+ vrouwen met stijl
Inge van der Steeg

Hoe kom ik de kerstdagen door?

Sinterklaas ben ik goed doorgekomen. Ik kon afblijven van de pepernoten, taaitaai en –heel moeilijk – de gevulde speculaas. Ik heb ook geen klein stukje geproefd, want ik weet hoe ik ben als ik eenmaal begin met dit soort lekkernijen. Dan gaan alle remmen los. Ik verheug me wel enorm op Sinterkla...

Inge van der Steeg

Sinterklaas ben ik goed doorgekomen. Ik kon afblijven van de pepernoten, taaitaai en –heel moeilijk – de gevulde speculaas. Ik heb ook geen klein stukje geproefd, want ik weet hoe ik ben als ik eenmaal begin met dit soort lekkernijen. Dan gaan alle remmen los. Ik verheug me wel enorm op Sinterklaas 2018!

Maar nu is het bijna Kerstmis. Eigenlijk hebben wij in de familie dit jaar drie dagen kerst. Het begint al de dag voor kerst. We komen dan met heel de familie bij elkaar. Een traditie die we al jaren hebben en nog lang hopen voort te zetten. Iedereen neemt iets lekkers mee of maakt een gerecht. Dit zal de minst moeilijke dag voor mij worden. Ik kan zelf bepalen wat ik eet en hoeveel.

Maar dan Eerste Kerstdag. We hebben eerst een verjaardag van een achterneefje die 1 jaar wordt. Ons kerstkindje. En bij een verjaardag hoort taart. Ik voel de bui al hangen. Daarna gaan we naar vrienden om te dineren. Chris is Engelse en houdt van erg van koken. Volgens mij is ze nu al bezig met de voorbereidingen. We zitten met 18 mensen aan tafel en krijgen een 5-gangen diner voorgeschoteld, compleet met ‘stuffed turkey’.

Er valt voor mij dus weinig te kiezen. Hier ga ik mij ook echt niet inhouden; ik eet gewoon alles. Stilletjes hoop ik dat er als dessert de heerlijke zelfgemaakte Trifle a la Chrissie op het menu staat. Het water loopt me nu al in de mond.

Tweede Kerstdag gaan we naar de Winterparade in de RAI. Moeders doe ik hier een heel groot plezier mee en ik vind het zelf ook best wel leuk. Na twee dagen binnen zitten, is dit een leuke afwisseling. Lekker helemaal in kerstsfeer genieten van de kerstmarkt, luisteren naar kerstliedjes van het koor en ondertussen kijken naar de capriolen op de verlichte schaatsbaan. Ook Tweede Kerstdag sluiten we met tradities af: Bij moeders thuis gourmetten om daarna heerlijk uit te buiken op de bank en samen een leuke kerstfilm op tv kijken. Misschien wel voor de tiende keer HOME ALONE?

Ik wens iedereen fijne feestdagen en hoop jullie weer te zien in 2018, want ik ben er nog niet. Er moet nog meer dan 4 kilo af (misschien dan wel weer 5), dus ik ga nog even door.

P.S. Deze week was er drie ons af (10,4 kilo!)