Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Het lef van Remy van Kesteren (en waarom ik hem er immens om bewonder)

Je hebt veel lef nodig om met een perfect verlopende carrière een totaal andere weg in te slaan. Remy van Kesteren doet het en ik bewonder hem er immens om. Hij staat al jaren aan de top als klassiek harpist, werd overladen met prijzen en duikt nu naar het stadium waarin hij zich opnieuw moet bew...

Je hebt veel lef nodig om met een perfect verlopende carrière een totaal andere weg in te slaan. Remy van Kesteren doet het en ik bewonder hem er immens om. Hij staat al jaren aan de top als klassiek harpist, werd overladen met prijzen en duikt nu naar het stadium waarin hij zich opnieuw moet bewijzen.

Dromen mag…

Remy gooit alle veiligheid overboord. Dat zou ik (toch niet echt bang uitgevallen) niet zo snel aandurven, al droom ik met mijn lief nog wel eens van een eigen theatertje en dito restaurantje waar we onze eigen composities (muzikaal en culinair presenteren). Gaat niet gebeuren, weet ik zeker.

Maar Remy van Kesteren verruilt de gerenommeerde concertpodia van de wereld doodleuk voor een theatertour met band.

Bevlogen

Tomorrow Eyes heet zijn programma, net als zijn cd. Als ik hem na afloop van een concert in Zaandam spreek, ontmoet ik een super aardige, benaderbare 28-jarige topmuzikant, die dolblij is met de nieuwe weg die hij is ingeslagen. "Ik wilde iets van mezelf", zegt hij bevlogen. "In de jazz en popscene is het heel gewoon om je eigen composities te maken en dat ging steeds meer lonken."

Lees ook: Ga kijken naar 'Hidden Figures', een verhaal dat verteld móet worden

Hij hunkert naar avontuur (daarom deed hij ook mee aan Wie is de mol). Zijn artistieke hang naar adventure vertaalt zich in composities waarin hij de harp bespeelt zoals ’ie nog nooit is gebruikt. Een fijne band heeft hij by the way, met toppers als Ties Mellema (Amstel Quartet) op saxofoon. De muziek schuurt dicht tegen pop aan, op het snijvlak van minimal music en jazz. 

Nieuw publiek

Remy en zijn mannen spelen filmische improvisaties, maken gebruik van ingewikkelde maatsoorten en ongebruikelijke ritmes... Composities die je meenemen naar alle uithoeken van de wereld en die van je eigen fantasie. Daar zal hij een nog veel groter publiek mee aanboren.

Na afloop in de foyer straalt de harpist. Hij is even leeg gespeeld, maar wel gelukkig en een beetje trots. "Het is een enorme kick om je eigen muziek uit te voeren."

Hij is terecht trots. Met zoveel lef en liefde voor je vak mag je jezelf van mij gigantisch op de borst slaan.  

Buy some adventure & spot some talent!

Wil je het avontuur van Remy zelf meemaken, hij tourt nog tot eind maart door Nederland.  www.remyvankesteren.com

Ook niet missen:

Dit weekeind is Jeanne d’Arc in de regie van Theu Boermans een echte aanrader. Vrijdag in Utrecht, zaterdag in Amsterdam. www.nationaletoneel.nl

En wil je sterren geboren zien worden? Zondag 19 maart strijden jonge ensembles in DeLaMar Amsterdam om de Muziekprijs 2017. De finale (met Remy in de jury!) wordt gepresenteerd door Gregor Bak en is live te volgen via: http://amsterdamsemuziekprijs.nl/2017/02/28/finale-live-te-volgen-op-facebook (livestream) en www.delamar.nl