Voor leuke 40+ vrouwen met stijl
Sylvia Schaffrath

Harde lockdown? Ik wandel mezelf uit de put!

Eerlijk is eerlijk: ook al zag ik het weken geleden al aankomen, toch kwam het gisteren hard binnen. Samen met mijn Lief heb ik de boodschap van Mark Rutte gekeken en geluisterd. Ondergetekende af en toe met een brok in haar keel.Want als ik stilsta bij de druk op de zorg, bij de mensen wier medi...

Sylvia Schaffrath

Eerlijk is eerlijk: ook al zag ik het weken geleden al aankomen, toch kwam het gisteren hard binnen. Samen met mijn Lief heb ik de boodschap van Mark Rutte gekeken en geluisterd. Ondergetekende af en toe met een brok in haar keel.

Want als ik stilsta bij de druk op de zorg, bij de mensen wier medische behandeling (nog verder) op de lange baan wordt geschoven, bij mensen die nu ziek zijn, alleen zijn en eenzaam, dan krijg ik daar tranen van in mijn ogen. En ja, er zijn elk jaar mensen alleen met kerst, en die zijn echt niet allemaal per se eenzaam, maar voor verreweg de meeste mensen is december een tijd van feestelijk samenzijn. Samen eten, samen lachen en huilen, samen spelletjes spelen. ‘Samen’ met net zoveel mensen als je wilt. Hoe anders is het nu...

Ugh, die eerste lockdown...

Laten we het er maar op houden dat die bij mij niet zo lekker liep. Ik stopte met sporten en gezond eten, en startte met bingewatchen, wijn en chocola. Dat was slecht voor mijn lijf, maar nog erger voor mijn hoofd, want ik werd down en lusteloos en had nergens meer zin in.

Gelukkig trok mijn Lief me af en toe van de bank om samen een stukje te gaan lopen.

Toen we in oktober opnieuw beperkingen opgelegd kregen, deed ik het gelukkig beter en ondertussen ben ik weer redelijk in shape, letterlijk en figuurlijk ? Één van de belangrijkste dingen die ik weer heb opgepakt? Wandelen!

Buiten zijn doet me echt goed, en het is ook niet voor het eerst dat ik hierover schrijf. Groot voordeel van wandelen is ook dat je het niet verleert, je kunt het op elk moment doen, en zo lang of kort wandelen als je wilt. Neem een thermosfles mee met water of thee, en je bent klaar om te gaan.

Wandelen in de herfst en winter

Dat gezegd hebbende... ondertussen leven we in december en is het buiten vies, koud en nat. Dus helaas geen jurkje en zonnebril. Wél een winddichte jas en, nog belangrijker: goede wandelschoenen. Want je kunt natuurlijk prima het hele jaar door wandelen. Zoals doorgewinterde wandelaars altijd zeggen: ‘Slecht weer bestaat niet, alleen maar slechte kleding’.

Heb je écht niks met wandelen of komt de regen met bakken uit de lucht? Dan heb ik hier nog een paar bezigheden voor je:

  • Koken, nu kan dat lekker uitgebreid en kun je eindelijk dat tijdrovende recept uitproberen;
  • Een bordspel spelen (Als je ‘winnaarsmentaliteit’ goed ontwikkeld is, vraag je dan wel eerst even af of het bevorderlijk is voor de gezelligheid.
  • Vooropgesteld dat je daar waarde aan hecht natuurlijk ?
  • Samen een film kijken, of, als we toch bezig zijn, een hele serie  
  • Lees een boek, of, last but not least:
  • Stuur een kaartje naar vrienden en/of familie.