Voor leuke 40+ vrouwen met stijl
Claudia Straatmans

Halloween in Parijs!

Het Halloween seizoen is geopend in DisneylandParis, hoofdredacteur Claudia en haar tienerdochter namen alvast een kijkje.Magisch, dat is het gevoel als je binnenstapt in het DisneylandPark. Dacht ik van tevoren nog: ‘Mmmmm, best een Amerikaans concept’. Zodra je het beroemde roze kasteel ziet, d...

Claudia Straatmans

Het Halloween seizoen is geopend in DisneylandParis, hoofdredacteur Claudia en haar tienerdochter namen alvast een kijkje.

Magisch, dat is het gevoel als je binnenstapt in het DisneylandPark. Dacht ik van tevoren nog: ‘Mmmmm, best een Amerikaans concept’. Zodra je het beroemde roze kasteel ziet, de happy muziek hoort én Micky Mouse ziet, gaat je hart zingen en ga je er helemaal in mee.

Ik was met mijn tienerdochter van bijna 15 jaar, en ja, voor een 50+ moeder en haar dochter is er genoeg vertier. Hieronder geef ik onze hoogtepunten. Maar eerst de praktische vragen van de lezeressen beantwoorden. Belangrijkste vraag: hoe kom je er? Nou, dat blijkt heel makkelijk. Met de Thalys naar Gare du Nord, daar met een one single fare metrokaartje naar Les Halles (lijn 4).Van daaruit voor zeven euro een RER (A) naar Marnee la Vallée, waar DisneylandParis gevestigd is.

Twee tips avant la lettre:

  • Probeer bij Les Halles nog even de Marais in te gaan, een van de leukste, knuste shoppingwijken van Paris. Stal je bagage bij CityLocker aan de Rue des Gravilliers, van waaruit je trouwens kijkt naar de geweldige binnentuin van bejubeld restaurant Derrière.
  • Slaap in een Disney hotel (diverse keuzes) bij het park, Easy Access inbegrepen waardoor je voor de meute uit een uur eerder het park in kan.

Hieronder alvast een paar opwarmertjes over Halloween:

Maleficent keert terug als een draak

Een van de hoogtepunten van dit nieuwe seizoen is Maleficent, die verschijnt als een draak. De symbolische praalwagen die Maleficent in haar meest gevreesde gedaante toont, keert terug in het Disneyland Park en verrast de gasten met een vurig duel met Prins Filip.

Gasten kunnen ook met Maleficent op de foto in haar originele personage als Disney Schurk. Goed nieuws, op fotolocaties buiten kunnen gasten hun mondkapje afdoen zodra ze op de groene cirkel staan.

330 Pompoenen

Tijdens Halloween treffen de gasten 330 pompoenen, 175 meter lichtkabels, 56 lantaarns, 40 vriendelijke spoken en talrijke skeletten - waarvan de grootste drie meter hoog is – aan, die het hele seizoen het Disneyland Park versieren.

Tower of Terror

Disney's Halloween Festival is de perfecte gelegenheid om de spannendste attracties van Disneyland Paris te ontdekken of te herontdekken. Gasten kunnen zich wagen aan de mysterieuze reis met geesten van Phantom Manor, met 60 Audio-Animatronics®, 50 speciale effecten en niet minder dan 400 decorstukken.

En dan zijn er nog de duizelingwekkende vrije vallen van The Twilight Zone Tower of Terror. Wist je dat de liften niet in de leegte vallen, maar juist naar beneden worden getrokken? Dit originele systeem zorgt ervoor dat de lift sneller daalt dan door de zwaartekracht en gaf mijn dochter het gevoel dat ze vliegt du moment dat ze haar armen in de lucht stak.

Tot 2 uur ’s nachts

Op 31 oktober is er een Halloween party die maar liefst tot 2 uur ’s nachts duurt. Je begrijpt: mijn dochter wil terug.