Voor leuke 40+ vrouwen met stijl
Anita Willemars

Geen Iris Apfel kunnen bemachtigen? We hebben alternatieven!

Het was voor velen een teleurstelling: de vrolijke capsule capsule die H&M met icoon Iris Apfel (100) maakte, was al binnen een paar minuten uitverkocht. Viste je achter het net, dat heeft Nouveau's mode-coördinator Anita alternatieven voor je: "Kleur maakt iedereen altijd jonger."Op zich is het ...

Anita Willemars

Het was voor velen een teleurstelling: de vrolijke capsule capsule die H&M met icoon Iris Apfel (100) maakte, was al binnen een paar minuten uitverkocht. Viste je achter het net, dat heeft Nouveau's mode-coördinator Anita alternatieven voor je: "Kleur maakt iedereen altijd jonger."

Op zich is het natuurlijk een enorme opsteker voor alle 50-plussers dat een 100-jarige vrouw nog steeds zo populair is dat haar collectie in letterlijk seconden zowel online als in de winkel is uitverkocht! En het feit dat ze op haar leeftijd een samenwerking heeft met een grote internationale brand als H&M is natuurlijk ook geweldig.

Voor iedereen die te laat was om iets van haar collectie te bemachtigen, doe als Iris Apfel: verzamel kleurrijke artikelen en mix & match er vrolijk op los. Als moderedacteur van Nouveau mocht ik zelfs op televisie bij EditieNL vertellen waarom kleur jonger maakt.

Wie is Iris Apfel?

Iris Apfel had samen met haar man van 1950 tot 1992 een bedrijf dat bijzondere stoffen liet fabriceren; ze waren onder meer verantwoordelijk voor de aankleding van het Witte Huis. Pas na haar pensionering is Iris Apfel een mode-icoon geworden, dankzij haar onnavolgbare stijl.

Kleur!!!

Als je ouder wordt, verlies je kleur in je gezicht. Je huid wordt grauwer en je haar wordt grijzer. Dat compenseer je het makkelijkste door kleur toe te voegen. Dit kan met oorbellen of kettingen (de signature look van Apfel), met kleurrijke kleding of met kleurige make up, zoals felgekleurde lippen.

Ter inspiratie: een paar bekende uitspraken van Iris:

'If your hair is done properly and you’re wearing good shoes, you can get away with anything.'

'More is more and less is bore.'

'You have to look in the mirror and see yourself. If it feels good, then I know it’s for me.'

'I don’t dress to be stared at, I dress for myself.'

'Fashion you can buy, but style you possess.'

Leg het accent op je pluspunten

Nog een voordeel van kleurrijke items is dat je je pluspunten kunt benadrukken, zodat niemand nog aandacht heeft voor wat je misschien minder bevalt.

Stel, je vindt van jezelf dat je heupen te breed zijn, draag dan een kleurrijke top en een donkere onopvallende broek of rok. Alle aandacht van de outfit gaat naar de kleurige top en wat je in je donkere broek of rok hebt verpakt, valt een beetje weg.

Kleur met mate

Hou je juist van beschaafde kleuren zoals beige en donkerblauw, combineer die basiskleuren dan met een beetje kleur in je outfit. Een fuchsia shawl geeft direct een andere vibe aan je look. Voeg daar nog een paar heldergroene schoenen aan toe en je hebt een totaal andere uitstraling dan wanneer je van top tot teen in beige zou zijn. Soms zijn het juist de kleine items die het verschil maken.

Dit zijn de modekleuren van nu

Aankomende zomer wordt een modeseizoen vol kleuren. De tinten die je veel in de collecties aantreft zijn oranje, groen, paars, geel, roze en fel lichtblauw.

Dit zijn mijn favoriete kleurrijkste items van het seizoen:

1 superlichte oranje oorbellen van leer Slingher € 79,95

2 Kleurrijke schakelketting Essentiel Antwerp € 115

3 Groene top met plooieffect een aangeknipte korte mouw Caroline Biss € 115

4 Wijde broek rok met strik ceintuur Cos € 79

5 Oversized multi-kleurige oorbellen van hars in Isabel Marant € 148

6 Warm gele blazer en broek Zara € 69,95 en € 49,95

7 Mini crossbody tas van leer in regenboogkleuren Kurt Geiger € 215

8 Kleurrijke cape-achtige top met verfstrepen print Essentiel Antwerp € 135

9 Oranje sneaker Steve Madden € 99,95

10 Groene ketting met kralen Zara € 17,95

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in